Wimbledon

Serena-Sarapova csúcsderbi a döntőért

Az angol nyílt teniszbajnokság csütörtöki játéknapján a hölgyek elődöntős ütközeteire kerül sor.

WTA Wimbledon, elődöntős mérkőzések - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Garbine Muguruza (20) 1.70 Agnieszka Radwanska (13) 1.90 14:00
Serena Williams (1) 1.15 Marija Sarapova (4) 4.20 15:00
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

Az alsó ágon minden nagyágyú búcsúzott, így két nem top 10-es játékos feszül egymásnak a legjobb négy között. A 13. helyen kiemelt Agnieszka Radwanska harmadik wimbledoni elődöntőjére készül, míg a 21 éves Garbine Muguruza pályafutása során először jutott Grand Slam-tornán ilyen magasságba. A rutin egyértelműen a lengyel lány mellett szól, minden más ugyanakkor a hispán tehetség továbbjutását vetíti előre. Muguruza ihletett formában játszik a torna eleje óta, többek között Angelique Kerbert, Carline Wozniackit és Bacsinszky Tímeát is kiütötte, vagyis három top 15-ös teniszezőt. Radwanska ezzel szemben igazán komoly ellenféllel nem találkozott, a legmagasabban rangsorolt játékos, akivel megmérkőzött a világranglista-21. Madison Keys volt...Az egymás elleni mérlegük 2-2, viszont az idei két összecsapásuk mindegyikét a spanyol lány nyerte, szóval pontosan tudja, hogy mi kell Radwanska ellen. Nem véletlen tehát, hogy a TippmixPro oddsmesterei egy hajszállal a rutintalanabb Muguruzát hozták ki favoritnak. 

A felső ágon nem történt meglepetés, a két legmagasabban jegyzett játékos, a világelső Serena Williams és a negyedik kiemelt Marija Sarapova játssza az elődöntőt. A két klasszis jól ismeri egymást, ez lesz a 20. összecsapásuk, Wimbledonban viszont csupán a harmadik. A legemlékezetesebb természetesen a 2004-ben vívott döntőjük volt, amikor is a 17 éves orosz meglepte az amerikait. Sarapova ezt követően a vb-n is keresztbe tett Serenának, azóta viszont 16 meccse nem tudta legyőzni a nagy riválisát. Ez már egy olyan fal, amit lehet soha nem fog tudni lerombolni az orosz. Többször is volt, hogy Williams nem hozta a legjobbját, mégsem tudta ezt kihasználni Sarapova. Ettől függetlenül egy pikáns derbi lesz ez, de meglepő lenne, ha az orosznak éppen most sikerülne borítania a papírformát, nem játszott ugyanis eddig szédületesen jól.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.