Tenisz-vb

A világelső a címvédő ellen - előrehozott döntő a négy között!

Nincs megállás, szombaton jönnek az elődöntők Szingapúrban, a női világbajnokságon. Az egyik mérkőzésen Dominika Cibulkova és Szvetlana Kuznyecova feszül egymásnak, míg a másik derbin Angelique Kerber és Agnieszka Radwanska méri össze a tudását.

Elsőként a két meglepetés továbbjutó, az első világbajnokságán induló Dominika Cibulkova és a világranglista-9. Szvetlana Kuznyecova néz farkasszemet egymással. Ők ketten kvalifikálták magukat a legkésőbb a tornára, az orosz lány indulása konkrétan egy nappal a rajt előtt vált biztossá. Neki ez már a hatodik világbajnoksága, de most először tudott a csoportból továbbjutni. Kellett hozzá egy pici szerencse is, hiszen a két megnyert meccsét egyaránt meccslabdát hárítva húzta be. De elvitathatatlan, hogy nagy formában van, emlékeztet arra a Kuznyecovára, amelyik anno Grand Slam-tornákat nyert. Cibulkova is nagyon szépen összerakta a formáját erre a szezonra, 53 győzelemnél jár már, ami abszolút karriercsúcs számára. Ő csak egy győzelmet húzott be a csoportban, azt viszont 2-0-ra tette Simona Halep ellen, ez pedig elegendőnek bizonyult a második hely megszerzéséhez.

Mindketten óriási küzdők, hatalmas harcosok, ráadásul a stílusuk is hasonló, így nem számíthatunk egy rövid meccsre. Kuznyecova esetében kérdés, hogy meddig lehet ezt bírni? Nagyon sokat volt az utóbbi napokban, hetekben a pályán, lehet éppen itt az elődöntőben jön majd ki rajta a fáradtság. Ha rögtön nem is, de egy szoros harmadik játszmában döntő faktor lehet. Az egymás elleni mérlegük 5-3 a szlovák lány javára, de ami ebből érdekes, hogy ötöt nyert meg zsinórban. Legutóbb az ázsiai szezonban, Vuhanban találkoztak, ahol nem is sikerült két játszmában dűlőre vinniük. 

Dominika Cibulkova-Szvetlana Kuznyecova
Hatharom-tipp: 21.5 játék felett
TippmixPro @ 1.70

A másik elődöntőben a világelső Angelique Kerber és a címvédő Agnieszka Radwanska feszül egymásnak. Nyugodtan nevezhetjük ezt előrehozott döntőnek, pláne, hogy a formájuk is pazar, szóval minőségi teniszre számíthatunk. A német klasszis vette magabiztosabban a csoportküzdelmet, hiszen mindegyik meccsén győztesen hagyta el a pályát, egyedül Cibulkova tudott tőle szettet csenni. Radwanska vereséggel indított, utána viszont a két fiatal riválisát, Garbine Muguruzát és Karolina Pliskovát játszmaveszteség nélkül győzte le. 

Hasonlóan a szlovák-orosz derbihez, itt is szintén két nagy harcos feszül egymásnak, akik soha nem ismernek elvesztett meccset. Hasonló a stílusuk, Kerber rendelkezik a nagyobb ütőerővel, illetve kicsivel agresszívebb teniszt játszik, ugyanakkor Radwanska meg a mezőny legokosabb játékosa. Jól ismerik egymást, hiszen 11 alkalommal meccseltek már, elég kiegyenlített, 6-5 az állás köztük. Itt is pokoli csatára számítunk, a formájuk alapján meglepő lenne, ha bármelyiküknek sikerülne átgázolni a másikon. 

Szombati program - a   szorzói
Kezdés Mérkőzés Oddsok
10:00 Szvetlana Kuznyecova-Dominika Cibulkova 1.85 1.75
13:30 Angelique Kerber-Agnieszka Radwanska 1.45 2.40