Tenisz

Román okozhatja Babos vesztét Moszkvában

  • Cesc18

A magyar játékos hétfő kora délután a román Irina Begu ellen lép pályára a moszkvai tenisztorna első fordulójában.

A világranglista-26. Babos Tímea hazatért a kínai túráról, és az október 23-án rajtoló szingapúri világbajnokság előtt még az orosz fővárosban, Moszkvában teszi tiszteletét, hogy egy kicsit önbizalmat gyűjtsön.

"Sajnos sosem teniszeztem igazán jól Kínában…Vuhanban nem jó mentalitással játszottam, majd Pekingben már jobban ment, de aztán nagyon idegesen kezdtem el játszani. Tiencsinben másfél szetten át nagyon jól ment, aztán elbizonytalanodtam. Az idei szezonban nem ez volt a jellemző, de most többször is nem úgy játszottam, hogy nyerjek, hanem az volt a célom, hogy ne kapjak ki. Túlságosan törekedtem a tökéletességre, minden elrontott ütést csalódásként éltem meg. Így nem is lehetett más a vége, csak a csalódás. Pedig teniszben fel kell arra készülni, hogy így is, úgy is elbukod a labdamenetek közel 50 százalékát. Most irány Moszkva! Szingapúr előtt szeretném jó hangulatban befejezni az egyéni szezonomat. Nem is az eredményre gondolok, hanem arra, hogy legalább mosolygósan zárjam az egyébként sikeres 2016-os évet" – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak a tiencsini búcsúja után.

Ki jut tovább?
Irina Begu Babos Tímea
TippmixPro @ 2.75 TippmixPro @ 1.35

A soproni kiválóságunk Kínában a három torna alatt egy győzelmet tudott aratni, ami nem túl fényes, de arról azért nem beszélhetünk, hogy nagyon gyengén játszott volna. Tény, hogy nem olyan meggyőző volt, mint a szezon korábbi részében, ám ez betudható annak is, hogy lassan pont kerül a 2016-os idény végére és már messze nem olyan friss, no meg, ahogyan ő is elmondta, nem a kínai tornákon szokta a legjobb eredményeit elérni. Moszkvában egy-két győzelemben gondolkozhat, hiszen a vb miatt egy nagy menetelés nem fér bele.

De már az első meccse sem lesz annyira egyszerű a nála két hellyel hátrébb rangsorolt Irina Begu ellen. A román játékos is elvesztette a fonalat, az éppen Babos ellen aratott győzelmével megszerzett florianopolisi tornasiker óta hét viadalon csupán két meccset tudott nyerni, azokat is nem túl acélos teniszezők ellen. Ennek fényében nem csoda, hogy komoly underdognak tartják, de úgy véljük, hogy ez elég nagy hiba a bukmékerek részéről. Az öreg kontinensre való visszatérés valószínűleg jó hatással lesz rá, Moszkvában ráadásul két éve döntőzött, szóval jó emlékei vannak erről a tornáról. Építkezhet a Brazíliában megvívott meccsükből is, igaz, ott Babos nem túl jó fizikális állapotban állt ki a döntőre, hiszen párhuzamosan párosban is döntőzött és a közelgő olimpia miatt elég sűrűre vették a programot. 

Babos van jobb passzban, így ő a favorit, de nem ennyivel, mint amit a szorzója mutat. Az értéket mi így a román oldalán látjuk.

Begu és Timi egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Florianopolis Kemény Begu 2:6, 6:4, 6:3
2012 Fes Salak Begu 7:6, 6:3