Riói olimpia

Nagyot léphet előre a Benedek-csapat

  • hatharom.com

Előkelő helyen juthat tovább a magyar férfi vízilabda-válogatott, amennyiben legyőzi a házigazda brazilokat.

Nagyot léphet előre a Benedek-csapat.

A negyedik csoportmérkőzésen végre megtört a jég, hiszen a magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztosan győzte le Japánt. A Benedek-csapat nagyon megnyomta a mérkőzés elejét, az első félidőben már nyolc találattal, 11-3-ra vezetett. A második játékrészt így lazábbra vehették Varga Dénesék, akik nem hajtották ki magukat, de még így is tovább növelték előnyüket, s végül 10 találattal, 17-7-re nyertek a mieink.

"Elégedett vagyok, mert nyertünk. Azt kell, hogy mondjam, hogy akármilyen jól játszunk, a végén az számít, hogy mi van az eredményjelző táblán. Hogy ha ez győzelmet mutat, akkor akár játszhatunk rosszul is. Bármilyen jól játszunk, hogyha a végén lesz döntetlen vagy kikapunk, akkor ez nem ér semmit. Úgyhogy ezért örülök a mai meccsnek, mert győztünk. A brazilok ellen végre átmegyünk a nagy uszodába, aminek örülök, mert a játékosok nem látnak, annyira klóros itt a víz. Ugyanakkor az a meccs számunkra mindenképp élet-halál lesz." - mondta Benedek Tibor a japánok elleni meccset követően az M4 Sportnak

Kattints a képre a játékhoz!

Ami a házigazdákat illeti, eddig egyértelműen Brazília a torna meglepetéscsapata. A dél-amerikaiak először Ausztráliát, majd Japánt győzték le, azt követően pedig az elmúlt években mindent megnyerő Szerbiát. Szombat hajnalban viszont nagyarányú vereséget szenvedtek Görögországgal szemben, szóval úgy látszik, hogy szépen visszakerülnek a helyükre a brazilok.

Reméljük, hogy a hétfő hajnali meccset követően is ott maradnak, vagyis, hogy a magyar válogatott le tudja győzni a házigazdát. Erre egyébként minden esélye megvan Benedek Tibor együttesének, hiszen attól függetlenül, hogy a brazilok előttünk állnak a táblázaton, egyértelmű, hogy nekünk van jobb és képzettebb csapatunk, hiszen például egy éve 13 találattal győztük le a dél-amerikai gárdát. Ekkora különbség ezúttal biztosan nem lesz, sőt, vélhetően egy szoros találkozó kerekedik ki a történetből - köszönhetően a hazai pálya előnyének -, de úgy véljük, hogy ha Varga Dénesék hozzák azt, amit tudnak, akkor zsinórban második meccsüket is megnyerik, és ha lesz egy kis szerencséjük, akkor akár a csoportelsőséget is megkaparinthatják.

Magyarország-Brazília
hatharom.com-tipp: Magyarország
TippmixPro@1.40