Tenisz

Történelmet írhat a Babos/Jani páros

  • Cesc18

Babos Tímea egyesben elődöntőt, párosban Jani Réka-Lucával döntőt játszik csütörtökön a florianópolisi tenisztornán.

Mielőtt rátérnénk a páros fináléra, lássuk az egyest, ugyanis Babos Tímea ott is versenyben van még, miután szerdán a negyeddöntőben 4:6, 6:3, 6:2-vel vágott vissza a lett Jelena Ostapenkónak a Katowicében elszenvedett vereségért.

"Kemény napon vagyok túl, az egyszer biztos. Örülök, hogy ezúttal sikerült legyőzni Osztapenkót! Nehéz meccs volt egy nagyon furcsa első szett után. Azt elveszítettem, kicsit mérges is voltam Magamra. Ami a lényeg, hogy utána sikerült összeszedni Magam, és végül sikerült nyerni. Párosban egész héten nagyon jól ment a játék, örülök, hogy játszhatok Rékával egy kicsit” – értékelt Timi a babostimea.hu-nak az újabb olyan nap után, amikor két mérkőzést játszott. Párosban Jani Réka-Lucával újabb sima győzelmet arattak, ezúttal a Montserrat Gomzalez/Ana Sofia Sanchez duót oktatták (6:2, 6:1).

Ki jut tovább?
Ana Bogdan Babos Tímea
TippmixPro @ 2.70 TippmixPro @ 1.35

Babos ellenfele az elődöntőben a világranglista-127. Ana Bogdan lesz, aki a 2014-es tajvani torna után tudott ismét WTA-viadalon ilyen magasságba jutni, finálét még soha nem játszott. Nem volt különösebben nehéz sorsolása, igaz, legyőzte a korábbi világelső Jelena Jankovicsot, de a szerb lány mélyrepülésben van és az utóbbi időben bárki ellen képes volt kikapni. Nincs igazán súlya a román teniszének, ütőerőben könnyedén felülmúlhatja Timi. Biztosan kaparni fog Bogdan, de ez Ostapenkótól és Podoroskától sem volt elég, a soproni kiválóságunk jó formában van, mentálisan erős.

Párosban már a tornagyőzelem lesz a tét csütörtökön, Babos Timi és Jani Réka az első kiemelt Kichenok-nővérekkel néz majd farkasszemet. 12 éve fordult elő legutóbb, hogy színmagyar páros WTA-döntőt játszhatott, de akkor Szávay Áginak és Németh Virágnak nem jött össze a győzelem. Timiék most favoritként próbálkozhatnak, és ha sikerül legyűrniük az ukránokat, akkor történelmet írnak, színmagyar páros ugyanis még soha nem nyert WTA-trófeát. 

Eddig nagyon simán vették az akadályokat Babosék, viszont valahol ez volt a papírforma, igazán minőségi párossal nem találkoztak. Kichenokék más szintet képviselnek, mint a korábbi ellenfeleik, az ukrán duónak ez az ötödik éve együtt, 27 ITF- és 1 WTA-tornagyőzelmet számlálnak, Rióban velük is találkozhatunk majd. Egyikük sem számít viszont klasszis játékosnak, ellentétben ugye Babossal, aki el is döntheti a magyarok javára a finálét.

Ki jut tovább?
Kichenok/Kichenok Babos/Jani
TippmixPro @ 2.05 TippmixPro @ 1.60