Wimbledon

Babosék egy lépésre a döntőtől

  • hatharom.com

A magyar-kazah duó a 10. kiemelt Atawo/Spears kettős ellen lép pályára a wimbledoni Grand Slam-torna elődöntőjében.

Babos Tímea és Jaroszlava Svedova csütörtökön fantasztikus győzelmet aratott a világelső Martina Hingis és Sania Mirza ellen. Az ötödik helyen kiemelt magyar-kazah kettősnek mindössze 68 percre volt szüksége, hogy 6:2, 6:4 arányban kiüsse a címvédő párost. 

"Rettentően örülök a mai győzelemnek! Elképesztő hangulat volt, teltházas meccset játszhattunk az 1-es pályás. Érdekes volt, hogy az 1-es pályán játszottunk, itteni idő szerint 1 órától a világelső páros ellen:) Boldog vagyok, mert jól teniszeztünk. Külön öröm, hogy így sikerült játszanunk, hiszen tegnap nem ment igazán jól. Nem könnyű egy Hingis-Mirza duót legyőzni. Nagyon-nagyon pozitív és jó dolog, hogy sikerült két szettben nyernünk. Most már zsinórban harmadszor játszok elődöntőt Wimbledonban: remélem túlszárnyalom a tavalyi és a tavalyelőtti eredményt is! De az még messze van, most meccsről-meccsre kell haladni! Ismét szeretném megköszönni a sok drukkolást és a biztató szavakat, nagyon-nagyon jólesik! Menni kell tovább előre!”– nyilatkozta Timi a szenzációs győzelmüket követően a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Babos/Svedova Atawo/Spears
TippmixPro @ 1.40 TippmixPro @ 2.60

Babosék ellenfele az elődöntőben a Raquel Atawo és Abigail Spears alkotta páros lesz, akik a torna 10. kiemeltjei. A két amerikai lány évek óta együtt játszik és volt, amikor a top 10-ben rangsorolták őket. Nekik is Wimbledon áll a szívükhöz legközelebb, hiszen tavaly itt elődöntőzni tudtak. Ami érdekes, hogy hiába van 10-nél is több WTA-tornagyőzelmük, Grand Slam-tornán még döntőt sem játszottak. De abszolút nem egy olyan páros, akiket félvállról lehetne venni, főleg, hogy egyelőre megszorongatni sem tudták őket, igaz, a legerősebb párosokat elkerülték.

A címvédő és világelső páros elbúcsúztatása után pláne nem kérdés, hogy Timiék a favoritok, de most egy teljesen más meccsre lehet számítani. Hingisék ellen underdogként felszabadultan játszhattak, ami a legjobbat hozta ki belőlük. Favoritként most ismét nehezebb lesz, ám mindketten rutinosak, jártak már ilyen magasságban Wimbledonban, tehát így vagy úgy, de véleményünk szerint megoldja a továbbjutást a magyar-kazah duó.