Foci-vb 2018

Hatalmas bajban az Eb egyik csodacsapata

Wales Gareth Bale nélkül lesz kénytelen lejátszani két, sorsdöntő vb-selejtezőjét.

Fotó: Reuters

Két forduló van hátra a 2018-as világbajnoki selejtezősorozatból, a D csoportban pedig pattanásig feszült, izgalmas a helyzet. Szerbia, Wales és Ausztria ácsingózik a továbbjutásra, így a következő napokban kiélezett 90 percekre van kilátás. A jelenleg 14 pontjával a csoport második helyén álló Walesnél azonban nem ideális a helyzet.

186549

Az Eb-n szenzációsan teljesítő ország ugyanis előbb Grúziába látogat, majd egy csoportdöntőnek beillő találkozón fogadják Írországot. Nem számíthat azonban ezen a két találkozón kulcsjátékosára, Gareth Bale-re Chris Coleman mester, aki a Real Madrid klasszisát a Barnsley támadójával, Tom Bradshaw-val pótolta.

Hogy Wales számára mennyire aggasztó Bale hiánya, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt nyolc évben 19 alkalommal nem lépett pályára az ország legendája a címeres mezben és ezeken a mérkőzéseken 3-4-12 a csapat mérlege úgy, hogy a három legyőzött csapat Luxemburg, Észak-Írország és Macedónia voltak. Idegenben ez a mutató 0-1-8.

A kiscsapatnak azonban nemigen van már hibázási lehetősége, hiszen a csoportelsőséget szinte biztosan bukták, a pótselejtezőhöz pedig illene megverniük Írországot és lehetőség szerint Grúziát is.

Ám már a tbiliszi kirándulás sem tűnik sétagaloppnak, a grúzok hazai pályán Írországot is meglepték, az előző körben pedig Ausztriából is ponttal távoztak. Mindezek szellemében érthető, miért kínálnak 1.60-as oddsot Walesre idegenben, de Gareth Bale nélkül nagy bátorság lenne nyeretni a Sárkányokat.

   
Grúzia Döntetlen Wales
5.85 3.50 1.60
[2059383] 2017-10-06 18:00:00 Grúzia - Walesx;