Nap fogadása

Érthetetlen a fogadók elfogultsága a nap derbijén

Alig néhányan húzták 2-esre a Wales-Írország meccset, pedig az esélyek nem ennyire egyoldalúak.

Fotó: Sporting Life

Mint arról korábbi beharangozónkban is írtunk, a Wales-Írország mérkőzésen eldől, melyik csapat mehet pótselejtezni - de ha a szerbek elbuknak Grúzia ellen, még akár egyenes kvalifikációt is érhet a három pont. Ugyan pontszámok alapján Walesnek elegendő lehet a pótselejtezős helyezéshez a döntetlen is, ám a sorsuk így már Ukrajna és Horvátország kezében lenne - vagyis leszögezhetjük, hogy győzelmi kényszerben van Chris Coleman csapata is.

Nehéz lenne eldönteni, jelenleg melyik csapat képvisel nagyobb játékerőt. Ahogyan az írek nyolc pontot szereztek vendégként, úgy Wales is 2 győzelmet és 2 döntetlent ért el hazai pályán. Az Eb-hős kiscsapatnál ráadásul Gareth Bale továbbra sem bevethető, ami még tovább egyenlíti az esélyeket.

Ha pedig ehhez hozzávesszük azt, hogy Wales 1992 óta nem tudta legyőzni Írországot, akkor végképp megállapíthatjuk, hogy jószerivel megtippelhetetlennek tűnik a nap derbije.

Mindezek fényében kissé érthetetlen a     fogadóinak elfogultsága, a walesiek 55%-a mellett a "V"-t ugyanis csak 6% húzta be a csúcsrangadóra.

Talán a magyar játékosok többsége tud valamit, amit mi még nem?

[2059388] 2017-10-09 20:45:00 Wales - Írországx;