Foci-vb 2018

Gareth Bale nélkül nincs Wales

Az elmúlt nyolc évben Gareth Bale nélkül Wales idegenben pontot sem szerzett.

Vasárnap este Wales Szerbiába látogat a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatának hatodik fordulójában. Noha a 2016-os Eb egyik sikercsapatának kötelező lenne nyernie Belgrádban, erre több ok miatt is vajmi kevés esély mutatkozik.

Egyrészt a brit válogatott idegenben rendkívül gyengén muzsikál, Írország és Ausztria ellen ikszelt, tétmeccsen pedig 2015 szeptembere óta nem nyert otthonától távol. Barátságos mérkőzésen Svédország hármat lőtt nekik, de Ukrajnában is szerzett gól nélkül maradtak.

Ehhez jön még, hogy most egy olyan szerb csapat fogadja őket, amely önbizalomtól duzzad, hiszen nem csak a felkészülési időszakban értek el szép eredményeket tavaly, de a vb-selejtezőcsoportot is eddig nagyon szép eredményekkel abszolválták.

A legfontosabb tényező azonban nem a két csapat közötti formakülönbség, hanem Gareth Bale személye, aki eltiltása miatt nem léphet pályára a Rajko Mitics Stadionban.

"Nagyon fog hiányozni a csapatból, ezt kár is titkolnunk. Kulcsjátékos, világklasszis, de bízunk benne, hogy megfelelő csapatmunkával őt is tudjuk majd pótolni. Úgy hiszem, lesz B tervünk, ahogy még akkor is van, ha ő a pályán van" - nyilatkozta Joe Allen, a gárda középpályása.

A Stoke City játékosa pályán volt azon a mérkőzésen is, amikor Wales legutóbb Szerbiában vizitált, melynek eredménye 6-1 lett déli szomszédunk javára. A vendégek szépítő gólját ekkor egyébként éppen a Real Madrid klasszisa szerezte.

"Életem egyik legrosszabb élménye volt, nem is akarok rá emlékezni. Azóta már egymillió mérföld van mögöttünk és minden megváltozott. Persze az ilyen élményekből is sokat tanulhatunk karrierünk során" - emlékezett vissza Allen.

Hogy Wales számára mennyire aggasztó Bale hiánya, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt nyolc évben 18 alkalommal nem lépett pályára az ország legendája a címeres mezben és ezeken a mérkőzéseken 3-3-12 a csapat mérlege úgy, hogy a három legyőzött csapat Luxemburg, Észak-Írország és Macedónia voltak. Idegenben ez a mutató 0-0-8.

Mindezek szellemében ne csodálkozzunk, ha a szerbekre az utóbbi napokban csökkentek a szorzók és már csak 1.70 körüli oddsért pakolhatjuk a papírformának látszó "H"-t.

hatharom.com
Szerbia nyer
@1.70
[2059376] 2017-06-11 20:45:00 Szerbia - Walesx;