EURO 2016

Hodgson szerint kínos volt a csoportkör

  • hatharom.com

Nincs elájulva az angol közvélemény a válogatott Eb-n nyújtott teljesítményétől. Roy Hodgson együttese ugyan veretlenül zárta a csoportkört, ám "csak" a második helyen lépett tovább.

Oroszország után Szlovákia ellen is döntetlen játszott az angol válogatott, amely így öt pontot szerezve a B-csoport 2. helyéről jutott tovább a legjobb 16 csapat közé. Roy Hodgson szövetségi kapitányt rengeteg kritika éri a torna alatt, a hétfői meccs kapcsán ezúttal azt rótták fel neki, hogy túl sok változtatást eszközölt a csapaton a Wales elleni győztes meccshez képest. A rutinos tréner azonban nem vette fel a kesztyűt, véleménye szerint csapata jól játszik és ennek meg lesz az eredménye. 

"Még nem kell elítélni minket. Nem tudtunk többet tenni, domináltuk a találkozót az elejétől a végéig, számos helyzetet sikerült kialakítanunk és egy napon majd ezeket be is lőjük. Nem tudok a hozzáállás és az elvégzett munka miatt szemrehányást tenni a játékosoknak" - nyilatkozta az angolok szövetségi kapitánya. Hodgson azt is elmondta, az Eb előtt nem gondolta volna, hogy a csoportban ennyire dominálnak majd.  "Egy kicsit kínos a helyzet, mindhárom mérkőzésünkön a támadófutball került szembe védekező futballal és soha nem gondoltam volna, hogy ennyire uraljuk majd a meccseket a csoportban." 

[1695430] 2016-06-20 21:00:00 Szlovákia - Angliax;

Az angol kapitány elismerte, hogy kevés kockázatot vállalt fel a csapata, de meglátása szerint ennek nem is most jött el az ideje, szerinte a lényeg, hogy az egyenes kieséses szakaszban menjenek be a helyzetek. Hodgson úgy látja, ha a csapat továbbra is tudja tartani ezt a formát és képes lesz a jövőben is így teljesíteni, akkor lehet még keresnivalójuk az Európa-bajnokságon. 

Van egy jó szelvényed? 

Töltsd fel a Tippics-be, most különösen megéri! A Portugália elleni Eb-meccsünket tartalmazó nyertes szelvény egy magyar válogatott mezt érhet. A részletekért látogass el a Tippics oldalára!

Az angolok számára most egy hét pihenő következik, ez idő alatt pedig rendezhetik a sorokat. A csoportmérkőzések során a támadósorban Harry Kane, Wayne Rooney, Jamie Vardy és Daniel Sturridge is szóhoz jutott kezdőként, az elkövetkező napokban Hodgson kitalálhatja, kiknek szavaz bizalmat majd a nyolcaddöntőben. Amennyiben az angol válogatott sikerrel veszi a nyolcaddöntőt - ahol akár a magyar válogatott is lehet az ellenfele - abban az esetben a négy közé jutásért a házigazda Franciaországgal kerülne szembe. 

   -n a végső győztest illetően Anglia a negyedik helyen található, a Háromoroszlánosok Eb-győzelme kereken 11-szeres oddson fogadható a magyar bukiknál. 

161802
euro-2016