Női kézilabda BL

Szerencsén múlt, borzasztó érzés - így látják a győri lányok

Óriási dráma, büntetődobások után alulmaradt a román CSM Bukarest csapatával szemben a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjában.

Csalódott győri arcok a hetesek után / Fotó: MKSZ- Kovács Anikó

A BL-ben fennállása során először szereplő bukaresti együttes 22-22-es rendes játékidő és 25-25-ös hosszabbítás után 4-1-re megnyerte a hétméteres-párbajt, így elhódította a trófeát. "Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a döntőt. Sokat küzdöttünk, próbáltunk pozitívak maradni, de néhány helyzetben nem volt meg az a szerencsénk, ami kellett volna" - nyilatkozta a lefújást követően Eduarda Amorim. A győriek brazil balátlövője hangsúlyozta: egy kicsit több szerencsével nyerhettek volna. "Büszke vagyok mindenkire, mindent megtettünk, akárcsak a CSM Bucuresti. Nem meglepetés, hogy meg tudták nyerni a finálét, megérdemelték, remek csapatuk van."

A szezon végén a Ferencvároshoz távozó Kovacsics Anikó elmondta: nem csak azért fáj neki a vereség, mert elhagyja az ETO-t. "Mindenkinek az volt az álma, hogy megnyerjük a kupát. Igazi döntő volt, és mivel hétméteresekkel dőlt el, a szerencsén múlt az egész. Nem volt bennünk a szombati elődöntő fáradtsága, a finálé végig kiélezetten alakult, mindkét együttes megmutatta, miért jutott idáig" - vélekedett Kovacsics.

Görbicz Anita arról beszélt, hogy amióta édesanya, még érzékenyebben éli meg a fontos mérkőzéseket.  "Hazai pályán, ilyen csodálatos közönség előtt kikapni borzasztó, ezt az érzést nem kívánom senkinek. A közelmúltban nagyon jól ment a csapatnak, és a négyes döntőben a sérültjeinkre sem hivatkozhatunk kifogásként" - nyilatkozta. "Harcoltunk az utolsó pillanatig, nagyon keményen küzdöttünk, és megtettünk minden tőlünk telhetőt, mégis vesztettünk, így alakult..." - mondta szomorúan a győriek holland beállósa, Yvette Broch.

Az ETO cserekapusa, Kiss Éva arról beszélt, hogy nagyon kicsin múlt a siker, hiszen rendkívül szoros találkozó volt.  "Sajnálom, hogy így alakult, de büszke vagyok a csapatra. Kár utólag azon rágódni, hogy mit lehetett volna másként csinálni. Nagyot küzdött a csapat, nagyon nehéz év van a hátunk mögött, hiszen sok sérüléssel bajlódtunk az idény folyamán. Viszont nincs még vége a szezonnak, hiszen a bajnokság még tart."

 "A szerencse is hiányzott, de többről van szó. Többször vezettünk, ám ellenfelünk mindig utolért minket, márpedig újra és újra nekiveselkedni nagyon nehéz volt" - nyilatkozta a lefújás után Ambros Martin, a Győr vezetőedzője. A spanyol tréner kiemelte, hogy ellenfelük nagy meccset játszott, és hangsúlyozta, hogy saját játékosaira nagyon büszke. "Nem voltunk jók a hajrában, és erről beszélnünk kell, mert a szezon vége még hátra van" - vélekedett Martin.

A Bajnokok Ligája gólkirálya, a szezonban 108 találatig jutó Isabelle Gulldén elárulta: ha néhány hónappal ezelőtt azt mondják nekik, hogy megnyerik a BL-t, kétkedéssel fogadják, és kinevetik az illetőt. "Mostanra összeálltunk, nagyon jól védekezünk, és kiváló a hangulat a csapatban. El sem hisszük, hogy ezek mi vagyunk" - közölte a svéd irányító. "Itt lóg a nyakamban az aranyérem, ami azt bizonyítja, hogy valamit jól csináltunk. Nem emlékszem tisztán a döntő utolsó perceire, a fantasztikus hangulatot viszont sosem felejtem el" - mondta a bukarestiek dán vezetőedzője, Kim Rasmussen. "Két hétig fogok aludni, ha véget ér ez a szezon. El sem tudják képzelni, milyen nehéz volt ezt az atmoszférát létrehozni, és elérni, hogy a játékosok ilyen keményen és jól dolgozzanak. Néha kell egy kis szerencse, hogy működjön, amit kitaláltunk. Nagyon boldoggá tesz, hogy tudtam segíteni a játékosoknak és a klubnak."  Közelmúltbeli sajtóhírek szerint Rasmussen elhagyja a román klubot, és a magyar női válogatott szövetségi kapitánya lesz, de erről a témáról a hétvége során nem volt hajlandó nyilatkozni.

A CSM Bukarest sikerével ért tehát véget a Bajnokok Ligája 2015/2016-os szezonja. Hogy mekkora meglepetés volt mindez, azt jól mutatja, hogy a román alakulat végső sikerére 7.50-es oddsot kínáltak a bukmékerek a négyes döntő előtt. 

CSM Bucuresti (román)-Győri Audi ETO KC 29-26
(13-12, 22-22, 22-24, 25-25, hétméteresekkel: 4-1)
Női kézilabda Bajnokok Ligája döntő 
Gólszerzők: Gulldén 14/8, Martin 3, Torstensson 3, Manea 3, Rodrigues 1, Varzaru 1, illetve Löke 8, Amorim 5, Groot 4, Sulland 3/3, Kovacsics 2, Görbicz 1/1, Broch 1, Knedlíková 1