NB II

Még a "Nemzet Sanyija" is kevés lenne a Vasasnak?

  • varin

Az NB II-es szezon egyik nagy rangadója vár minket hétfőn. Vajon folytatódik a Vasas vesszőfutása?

Fotó: vasasfc.hu

A 2019/20-as NB II-es szezon egyik nagy rangadójára kerül sor hétfő este az ETO Parkban, a Győr a Vasas gárdáját fogadja hazai pályán. Eddig mindkét csapat szezonja felemásnak mondható, igazán a fővárosban és Győrben sem lehetnek elégedettek, ezért kiemelten fontos lesz a hétfő esti csúcsderbi.

{"headTitle":"Győr-Vasas","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-02 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Győr","odds":"2.21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.58","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Vasas","odds":"2.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A zöld-fehérekkel kezdenénk, akik három remek győzelemmel indították a szezont, ám ezt követően valami eltört Boér Gábor csapatánál, hiszen három találkozón is siker nélkül maradtak Horváth Zoltánék, ennek tetőzése pedig a szegedi gól nélküli döntetlen volt. Ekkor már Boér is kiakadt csapatára, sűrű elnézéseket kérve a minősíthetetlen játék miatt a szurkolóktól.

Pedig a győriek szezonrajtja igencsak ígéretes volt, nem is véletlen, hogy végső sikerükre a szorzó néhány hét alatt 15-ről 3-4-re esett le. Habár még most is jó sanszuk van a feljutásra, vesztett pontok alapján már nem állnak az NB I-es tagság kapujában, így pedig még aggasztóbb lehet a kedvezőtlen irány.

A Vasasnál még annyi pozitívum sem jutott idénre, mint a riválisnál, hiszen hat meccs után nyolc pont, az NB II top2 legerősebb csapatától, bizony igen gyászos. Ráadásul az angyalföldi klub mit sem vesztett "vonzerejéből", ugyanaz a hihetetlenül kétarcú csapat, mint tavaly volt Szanyó irányításával, ugyanúgy képesek öt gólt lőni, ahogy öt gólt is kapni.

Idén minden találkozójukon volt legalább két gól, ám az eredmények eddig el-elmaradoznak. Különösen egy Ajka vagy Kazincbarcika elleni hazai 1-1 fájhat Balajtiéknak, ám most a megmentő erő egy igazán rutinos csatár képében érkezett el.

Torghelle Sándor, az MTK-nál kegyvesztetté vált 42-szeres támadó ugyanis egyéves szerződést kötött az angyalföldi klubbal. A "Nemzet Sanyija" becenéven is ismert Torghelle elmondta, ha 15 percet kap, akkor 15 perc alatt mutatja meg, mennyire motivált és mennyire kár volt őt leírni.

Fotó: vasasfc.hu

Az vitán felül áll, hogy Torghelle minőségi igazolás a Vasasnál, viszont az is tény, hogy nem egy gólvágóra volt igazán szüksége a XIII. kerületi gárdának, sokkal inkább kellett volna egy védekező játékos a keretbe. Szanyó Károly mindenesetre elmondta, ma nem számíthatnak Torghelle játékára, de könnyen lehet, hogy Balajti Ádám, a csapat legjobb támadója sem léphet pályára.

"A Győr egy olyan csapat, amely hozzánk hasonlóan próbálja játszani a focit, ebből kiindulva egy jó mérkőzést várok. Természetesen abban bízom és az a célunk, hogy mi leszünk sikeresebbek hétfőn este. Örülünk Torghelle Sanyi érkezésének, akinek még van egy kis lemaradása, a kéthetes szünet után azonban már számíthatunk a játékára. Balajti Ádám kisebb sérüléssel bajlódik, de bízunk benne, hogy pályára léphet Győrben" - idézi a mestert a vasasfc.hu.

Természetesen a 7. fordulóban még kár lenne kijelenteni, hogy az életéért játszik bármelyik csapat is, de az is tény, hogy ha kikap a fővárosi alakulat, akkor a vesztett pontok alapján tíz egység lesz a deficit az első helyhez és nyolc a másodikhoz képest.

Sajnos a bukik nem bántak velünk bőkezűen, reálisan lőtték be a gólok szorzóit. A három találat csak 1.57-et, de a négy is csupán 2.37-et fizet, így itt hiába keressük az értékeket. Jó ötlet lehet viszont a hazai csapatot támogatni, a győriek ugyanis még a gyenge forma közepette is erősebb csapat benyomását keltik, mint a Vasas. Tavaly a nyugati gárda veretlen maradt a Vasas ellen, sőt idegenben egy négyest vágtak Birtalanéknak, és mi bizony most is úgy véljük, hogy még Torghelle segítségével is kevés esélye lenne a győzelemre a piros-kékeknek.

{"headTitle":"Győr-Vasas","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-02 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Győr +0","odds":"1.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3088557] 2019-09-02 20:00:00 Győr - Vasas Budapestx;