Tenisz

Babos könnyedén lelépheti brit ellenfelét

  • hatharom.com

A magyar játékos szerdán az angol Laura Robson ellen lép pályára a rabati salakpályás viadal nyolcaddöntőjében.

A legmagasabban jegyzett játékosunk, Babos Tímea hétfőn sikerrel vette az első akadályt a marokkói 250 ezer dollár összdíjazású tornán. A soproni lány nagy csatában, 6:3, 6:7, 6:1-re győzött Polona Hercog ellen. A szlovén ellenfelét ötödik nekifutásra sikerült legyűrnie, szóval érthető volt a meccs utáni öröme.

"Örülök, hogy sikerült nyerni! Még mindig nem az igazi a salakos játékom. De napról-napra jobban érzem, hogy mit is kell játszani és ez nagyon biztató! Boldog vagyok, hogy végre Hercogot is legyőztem, úgymond a mumusom volt. Kedden edzés, tenisz és kondi.” - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Laura Robson-Babos Tímea
Hatharom-tipp: Babos
TippmixPro @ 1.12

Babos nyolcaddöntős ellenfele a világranglista-426. Laura Robson lesz. A brit lány pocsék ranglistás helye senkit ne tévesszen meg, ő ennél sokkal jobb játékos, ám a sérülésekkel nem volt eddig szerencséje. Az egyik legnagyobb tehetségként robbant be 2011 környékén, viszont az elmúlt két szezonban nem tudott játszani a sérült csuklója miatt. Úgy tűnik idén már teljes évet tud futni, de elég mélyről kell visszakapaszkodnia. Láthattuk őt játszani a két márciusi nagy amerikai tornán, Indian Wellsben és Miamiban is szabadkártyát kapott, de nem tudott meccset nyerni. Ezen a rabati versenyen viszont összejött neki, 2013 szeptembere óta első WTA győzelmét könyvelhette el. Igaz, ebből messzemenő következtetést nagy hiba lenne levonni, hiszen a ranglista pont nélküli Ghita Benhadit verte. Valószínűleg nem fogja könnyedén adni a bőrét, de jelenleg Babos még túl kemény falat számára. Bár all-rounder játékosként tartjuk számon, a salak kedvez legkevésbé a teniszének, erről a borításról vannak a leggyengébb eredményei. 

Robson és Babos egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2010 Woking ITF Kemény Babos 6:3, 3:6, 7:6