Tenisz

Sarapova megbukott a doppingteszten

  • hatharom.com

Az ötszörös Grand Slam-bajnok orosz teniszező pozitív doppingmintát adott a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Marija Sarapova rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Los Angelesbe, melyen elmondta, hogy pozitív doppingmintát produkált a 2016-os Australian Openen. Meldoniummal bukott le, amely idén került fel a tiltott anyagok listájára, és amelyet egészségügyi problémák miatt már tíz éve szed.

"Megbuktam a teszten, vállalom ezért a felelősséget" - mondta a 28 éves klasszis. "Tíz éve szedem ezt a szert, idén január elsején felkerült a tiltott anyagok listájára, amiről nem tudtam. December 22-én kaptam egy e-mailt a WADA-tól (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség), amely a tiltólistán szereplő szerek változásairól szólt, de nem nyitottam meg ezt a levelet. Egyelőre fogalmam sincs, milyen szankciót rónak ki rám, de remélem együtt tudok működni az ITF-fel (Nemzetközi Teniszszövetség). "

Sarapova hozzátette, hogy azért volt rá szüksége, mert egészségügyi problémái voltak, sokszor rosszul érezte magát, magnéziumhiányos volt és cukorbetegségre utaló jelek is megjelentek nála.

"Hatalmas hibát követtem el. Cserben hagytam a szurkolóimat, cserben hagytam a sportágat, amelyet kiskorom óta űzök. Tudom, hogy ez következményekkel jár, de nem akarom így befejezni a karrieremet. Remélem lesz még lehetőségem újra játszani” - fejezte be mondandóját Sarapova.

Egyelőre tehát kérdés, hogy mikor láthatjuk az orosz szépséget újra a teniszpályákon, a TippmixPro mindenesetre felfüggesztette a Roland Garros végső győztes piacát.