Madridi tenisztorna

Balhés lehet a szépségek csatája

  • Cesc18
megosztom

Eugenie Bouchard nemrégiben lecsalózta Marija Sarapovát, az orosz a pályán vághat vissza a kanadainak hétfő este a spanyol fővárosban.

Az egykori világelső Marija Sarapova április végén Stuttgartban újra munkába állt a több, mint egy éves doppingeltiltása után, ám a visszatérésének nem mindenki örült. Az a Eugenie Bouchard bírálta a legkeményebb szavakkal Mashát, akinek gyerekkorában még példaképe volt az orosz klasszis.

Sarapova egy csaló, és úgy hiszem, bármely sportágról is essen szó, aki csalt, annak nincs helye újra a sportban. Ez tisztességtelen minden más játékossal szemben, aki pedig sportszerűen küzd. 

Nem tudjuk, hogy mi késztette a kanadait, hogy ennyire keményen beszóljon. Mi a frusztráltság számlájára írnánk, ugyanis finoman szólva sem megy jól neki a játék, kínosabbnál kínosabb vereségeket szenvedett el az Australian Open óta. Az új Sarapovaként robbant be 2013/2014-ben, ám képtelen megfelelni az elvárásoknak...

Az orosz egyébként nem kívánt Bouchard nyilatkozatával foglalkozni.

Nincs mit mondanom, ez nem az én szintem. Semmi szükség rá, hogy kommentáljam.

Abban azonban biztosak lehetünk, hogy hétfő este Madridban extra erőbedobással fog küzdeni Sarapova, hogy a pályán vágjon vissza. 

Komoly múltjuk van, 2013 és 2015 között négy alkalommal is találkoztak, ebből háromszor Grand Slam-tornán.

Mindegyik meccs után az orosz örülhetett, Bouchard számára különösen a 2015-ös Australian Open-negyeddöntő és a 2014-es Roland Garros-elődöntő elvesztése fájó. 

Mindketten tettek azért, hogy újra találkozzanak: a kanadai a francia Alize Cornet-t verte döntő szettben, míg Sarapova ugyancsak három játszmában gyűrte le a horvát Mirjana Lucicot. 

Alapból egy komoly presztízs csata lenne a meccsük, Bouchard erős beszólása pedig különösen parázzsá teszi. 

Eugenie Bouchard Marija Sarapova
5.50 1.14

A bukmékerek nem sok esélyt adnak a kanadai szöszinek, ami a formája és az egymás elleni mérlegük alapján teljesen érthető. Mindkét fél részéről nagy küzdésre és nagy tűzijátékra számíthatunk, amiből vélhetően Sarapova kerül majd ki győztesen. Abban azonban nem vagyunk biztosak, hogy tükörsima meccs lesz az orosznak, még ha a legtöbb minden mellette is szól.

megosztom