Australian Open

Már a negyeddöntőben megismétlődik a tavalyi finálé

Fantasztikus meccsekkel veszi kezdetét az ausztrál nyílt teniszbajnokság második játékhete.

ATP Australian Open, kilencedik játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Roger Federer 1.14 @ TippmixPro Tomás Berdych 4.30 @ TippmixPro 4:30
Novak Djokovics 1.09 @ TippmixPro Kei Nisikori 5.25 @ TippmixPro 9:15
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A felső ágon papírforma negyeddöntőket rendeznek az uraknál, avagy a Grand Slam-rekorder Roger Federer a kétszeres elődöntős Tomás Berdychhel csap össze, míg a világelső Novak Djokovics ellenfele a 2014-es US Open-finalista Kei Nisikori lesz. Kezdjük az utóbbi mérkőzéssel, ami az eddig mutatott formájuk és a múltjuk miatt elég izgalmasnak ígérkezik. A szerb klasszis egy érdekes nyolcaddöntőn van túl, öt szettre kényszerült Gilles Simon ellen, ami önmagában még nem is olyan nagy szenzáció, az viszont már annál inkább, hogy "Nole" 100 ki nem kényszerített hibát ütött. Nem túlzás azt állítani, hogy ilyen mennyiségű rontással szökő évente tudnak csak meccset nyerni...Ez is Djokovics nagyságát mutatja, hogy még így is képes volt kiharcolni a továbbjutást, no meg az is bebizonyosodott, hogy ő sem egy gép. De ne legyen afelől kétségünk, hogy Nisikori ellen már a szebbik arcát fogja mutatni. Már csak azért is, mert két éve New Yorkban egy ötszettes meccsen megégette magát a japán ellen. Bár azóta kétszer visszavágott neki, a bosszú egy Grand Slam-tornán mindig édesebb. Lesz ehhez néhány szava Nisikorinak is, aki döbbenetesen jó tenisszel rukkolt elő a nyolcaddöntőben Jo-Wilfried Tsonga ellen. Ha ilyen pontosan tudna ütni Djokovics ellen is, akkor hatalmas csatára kényszerítheti a világelsőt. A japán remek formája ellenére a bukmékerek mégis inkább a három szett felé hajlanak, de ez csak nekünk jó, így még többet fizet a 3,5 szett over...

Nem számítunk egyoldalú meccsre a másik negyeddöntőben sem. Federer bár jól játszott eddig, Berdych nem az a kategória, akit könnyű legyőzni, főleg nem az Australian Openen, ahol a borítás borzasztóan fekszik a játékának. Több, mint hússzor megmérkőztek már, de Melbourne-ben még csak kétszer, 2008-ban és 2009-ben. Utóbbi volt az izgalmasabb meccsük, akkor a svájci 0-2-ről tudott fordítani. Berdychre jellemző, hogy a nagy hármas (Djokovics, Federer, Nadal) ellen a Grand Slameken ritkán tudja a legjobb teniszét a pályára tenni, nem véletlen a 4-10-es mérleg, igaz, ebből kettőt éppen Federer ellen jegyez. Ha az adogatása egyben van a cseh játékosnak, akkor bármire képes, ez hatalmas önbizalmat tud adni neki és akkor az alapvonal játéka is sokkal pontosabb. A kulcs azonban valószínűleg az lesz, hogy a szorult állásokat miként sikerül megoldania. Ha nem ad olcsó pontokat a svájci géniusznak, akkor megnehezítheti Federer dolgát, akár le is győzheti. A minimum négy szett itt is elég szépen hozhat a konyhára.

WTA Australian Open, kilencedik játéknap - kiemelt mérkőzések - a    szorzói.
Játékos Odds Játékos Odds Kezdés
Serena Williams 1.22 @ TippmixPro Marija Sarapova 3.40 @ TippmixPro 2:45
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Előrehozott döntőként is beharangozhatnánk a világelső Serena Williams és az egykori ranglista-vezető Marija Sarapova összecsapását, hiszen tavaly is köztük dőlt el a trófea sorsa Melbourne-ben. Egy esztendővel ezelőtt természetesen az amerikai klasszis győzött, hogy miért annyira egyértelmű ez? Mert az elmúlt 17 meccsükön történt ugyanez. Sarapova 2004 óta nem tudta legyőzni Serenát, és ami talán a legelkeserítőbb az orosz szépség számára, hogy igazából közel sem sokszor került a sikerhez. A játéka most is egyben van, de ez a párharc semmi másról nem szól már, mint a mentális harcról. Amíg Sarapova nem hiszi el, hogy képes legyőzni az amerikait, addig nem is fogja. Teljesen egyértelmű, hogy Serena a nagyobb tudású játékos, de az is egyértelmű, hogy ekkora különbség nincs köztük, mint amit a 18-2-es egymás elleni eredmény sugall. Nem is nagyon lehet belemenni jósolgatásokba, minden azon múlik majd, hogy az orosz a fontos pontoknál mennyire lesz erős fejben. Annyira nem lepődnénk meg, ha a szokásos forgatókönyv szerint alakulna a meccsük...

Ha kérdésed van, vagy kifejtenéd a véleményed egy-egy meccsel kapcsolatban, akkor ezt megteheted a fórumunkban a tenisz kibeszélőben.