Darts

Skót elöl, skót hátul - Premier League helyzetjelentés

Túl vagyunk a Premier League darts első három fordulóján, ennek apropóján górcső alá vettük az eddig történteket.

Szeretnél nyerni egy Phil Taylor Erőpróba könyvet? Nincs más dolgod, mint ellátogatni a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalára és megválaszolni az adott fordulóra vonatkozó kérdést.

Február elején elrajtolt a legrangosabb több állomásos darts-versenysorozat, a Premier League. Három fordulón van túl a tíz világklasszis játékos, így itt az ideje, hogy szemügyre vegyük, hogyan is áll a tabella, hiszen hat körrel később két játékostól búcsút veszünk. A korábbi évekhez képest talán most sikerült a legizgalmasabbra a rajt, ugyanis a nyitóestet követően a három legnagyobb favoritnak tartott játékosból, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és a világelső Michael van Gerwen is kikapott, a címvédő Gary Anderson pedig betegség miatt nem tudott színpadra lépni Leedsben. Ennél cifrábban aligha kezdődhetett volna a sorozat, ugyanakkor azt is tudjuk az elmúlt év tapasztalataiból, hogy az első néhány játékhét eredményeiből azért messzemenő következtetést nem szabad levonni. Ettől függetlenül viszont vannak olyan játékosok, akik megnyugodhatnak, egyeseknek pedig be kell gyújtaniuk a rakétát, ha nem szeretnének a cardiffi Ítélet Éjszakája után kiesni.

Forrás - Facebook: PDC Hungarian Fan Club

A tabellára pillantva egyértelműen látszódik, hogy a legnagyobb bajban a világbajnoki címvédő Anderson van, aki még egyetlen pontot sem tudott szerezni. Persze rengeteg lehetősége lesz még javítani, no meg azt sem szabad elfelejteni, hogy a két vereségét a két legnagyobb riválisa ellen szenvedte el, tehát papíron a két legnehezebb meccsén túl van. Hogy mennyire nem kell félniük még a Repülő Skót szurkolóinak, azt a bukmékerek oddsai is mutatják, a kezdeti 4.40-ről ugyanis csak 6.25-re emelkedett. Egy másik skót, Robert Thornton is nyeretlen még, azonban ez olyan óriási meglepetésnek nem számít, az már annál inkább, hogy beleszaladt egy 0-7-es pofonba, ami egyébként az ő esetében a végelszámolásnál még akár komoly tényező is lehet. Jelenleg masszívan Thornt tartják a legesélytelenebbnek, pedig még neki is bőven lesz sansza feljebb kúszni. Az újonc Michael Smith például sokkal rosszabbul áll nála, annak ellenére, hogy az angolnak van egy pontja. Viszont ezt négy meccsből kaparta össze, míg Thornton a honfitársához, Andersonhoz hasonlóan betegség miatt kihagyott egy állomást, így csak két mérkőzést játszott.

A legjobban Peter Wright kezdett, aki egyedüliként veretlen a mezőnyben. Hatalmas előrelépés ez a tavalyi szerepléséhez képest, amikor csupán egy győzelmet tudott aratni. Hátradőlni azonban ő sem dőlhet, hiszen két éve saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen könnyen lemaradhat az ember a rájátszásról. Akkor a negyedik, ötödik és hatodik játékhetet követően is vezetett, a végére viszont elfogyott és egészen az ötödik helyig esett vissza. Az üldözői között most ott van Taylor, Van Gerwen, Raymond van Barneveld, Adrian Lewis, és ne legyen kétségünk afelől, hogy Anderson is beerősít. De az előző kiírásban elődöntőbe jutó Dave Chisnallal is számolni kell, és James Wade is bármikor képes megrázni magát. Taylor és Van Gerwen egyébként a gyenge kezdés után két-két győzelmet arattak, tehát ők megindultak felfelé.

Fogadás szempontjából Wright szorzójában látjuk a legkomolyabb értéket. Nagyon érik már számára, hogy rájátszásba jusson, az pedig még inkább, hogy egy igazán rangos versenyen is megkaparintsa a győztesnek járó trófeát. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy ő nyeri, hiszen ennyire korán végső győztesre tippelni nem a legokosabb dolog, viszont, ha így folytatja, akkor a 10.00 feletti oddsából egészen biztosan profittal lehet majd kiszállni. 

Fogadás a Premier League végső győztesére
TippmixPro oddsai
Játékos Odds Verseny előtti odds
Michael van Gerwen 2.05 2.20
Phil Taylor 5.75 6.75
Gary Anderson 6.25 4.40
Adrian Lewis 10.25 11.75
Peter Wright 10.75 17.00
Dave Chisnall 18.50 21.00
Raymond van Barneveld 21.00 26.00
James Wade 27.00 22.00
Michael Smith 92.00 23.00
Robert Thornton 175.00 56.00