Tenisz

Sok év után Bencic az első, aki már tiniként betört a top 10-be

  • hatharom.com

Sok pénzt hozhat a konyhára, ha a svájciak csillaga idén Grand Slam-tornát nyer.

A 18 éves svájci tini a múlt heti szentpétervári döntőjével feljött a ranglistán a 10. helyre. 2009 óta ő az első, aki tiniként, vagyis a 20. életévének betöltése előtt be tudott törni a legjobbak közé. Hét éve egyébként Caroline Wozniackinak sikerült ez a bravúr.

"Kisgyerekként mindenkinek az az álma, hogy egyszer bekerül a legjobb 10 játékos közé" - mondta Bencic, aki tavaly két WTA-tornán is a legjobbnak bizonyult. "A kemény munka kifizetődött. Ez egy csodás pillanat, elértem az egyik célomat."

Érdekes kérdés, hogy vajon a folytatásban mire lesz képes a helvét csillag, hiszen az látszik, hogy nem csak technikailag, de mentálisan is borzasztó erős. A korábbi nagyok közül Steff Graf, Szeles Mónika, Aranxta Sanchez-Vicario és Martina Hingis is 20 éves koruk előtt nyerték az első Grand Slam-trófeájukat. A potenciál Bencicben is megvan, ráadásul az elmúlt négy major tornán rendre eljutott a döntőig egy olyan teniszező, akinek korábban ez még soha nem jött össze. Legutóbb egyébként 2006-ban Marija Sarapova tudott tiniként GS-t nyerni, ő akkor a US Opent húzta be. 

Oddsok Bencic Grand Slam-győzelmére 2016-ban
Roland Garros Wimbledon US Open
35.00 @ TippmixPro 26.00 21.00

Abszolút nem elvetemült gondolat Bencicre fogadni a Grand Slamek előtt, egyrészről, mint látható igen szép pénzt lehet vele kaszálni, másrészről pedig az utóbbi időben tényleg olyanoknak is összejött, akik elég komoly outsiderként vágtak neki az adott tornának. 

Párizsban tartják a legesélytelenebbnek, hiszen salakon mutatott eddig a legkevesebbet a felnőttek között, ugyanakkor arról nem szabad megfeledkezni, hogy juniorként megnyerte 2013-ban a Roland Garrost. A legjobb eredménye New Yorkhoz kötődik, ott 2014-ben negyeddöntőzött, ezért is fizetnek a US Open-sikerére kevesebbet.