NFL

Ebből ismét komoly medvekínzás lehet

A bukik nem sok esélyt adnak a Chicagónak a Green Bay ellen - és mi sem...

Az elmúlt években minden volt az NFL történetének egyik legkomolyabb rivalizálása, csak éppen szoros és izgalmas nem. A Green Bay Packers ugyanis az utolsó tíz meccsből kilencet megnyert a Chicago Bears ellen, tavaly összesen 62 pont különbséggel végezték ki oda-vissza a Macikat. Idén még nehezebb dolga lehet hazaiaknak.

Néhány képkocka a rivalizálásról

Merthogy mint arról beszámoltunk az NFC-beharangozónkban, a Chicagótól komoly összeomlást várnak a szakértők az idei szezonra, melynek eredményeképpen nemhogy rájátszásba nem kerülnek, még az 50%-os mérleget sem tudják majd megközelíteni. Nem nagy talány, a Chicagónál az a kérdés, hogy Jay Cutler éppen melyik arcát mutatja majd. Ha úgy dönt, idén sincs kedve különösebben megszakadni a pályán, esélye sem lesz a Super Bowl-esélyes Green Bay ellen. Ami egyébként Cutler statisztikáit illeti, a Bears mezében tízszer dobott eddig a Packers ellen, az 1-9-es mérleg mellett 13/21-es touchdown/interception mutatóval szerénykedik, 300 yard felé pedig csupán egyszer tudott jutni.

A Packersnél ismertek a problémák, Jordy Nelson kiválása nagyon érzékeny veszteség, de ha Randall Cobb hozza magát és valamelyik elkapó előlép Nelson helyettesének, aligha lesznek gondjai a támadósornak.

A fogadóirodák oddsai eltolódtak a kezdetihez képest, egyre erősebb favorit a Green Bay. A mi tippünk egyértelműen Rodgersék mellett szól, az sem lenne meglepő, ha 20+ ponttal nyernének ismét a Soldier Fielden.

hatharom.com-tipp: Green Bay Packers -6.5
TippmixPro @1.75