NB I

Csábi elégedett volt, Kondás panaszkodott

Döntetlent játszott egymással az újonc, házigazda Nyíregyháza és a címvédő Debrecen a labdarúgó OTP Bank Liga 2014/2015-ös idényének pénteki nyitómérkőzésén.

Seydi és Rubus csatája - fotó: MTI

Nagyon gyorsan helyzetbe került a Debrecen, amely a későbbiekben is jóval veszélyesebben futballozott. A Nyíregyháza nem tudott kibontakozni, a DVSC viszont több gólszerzési lehetőséget dolgozott ki, s ezek közül Seydi értékesített egyet a hajrában. A szünet után aktívabbá vált a Nyíregyháza, ekkor már bátran futballozott, aminek meg is lett az eredménye. A veszélyes támadások egyikénél Kassai játékvezető 11-est ítélt, Pekár pedig egyenlített, 1-1 lett a vége.

"Mindenképpen értékes az egy pont, amit a Debrecen ellen szereztünk - mondta Csábi József a Nyíregyháza mestere. - Álmosan kezdtünk, újoncként a bajnok ellen megilletődötten játszottunk, pedig készültünk rá. A kapott gól után kezdtünk el ébredezni. A második félidőben, talán a cseréknek is köszönhetően már jobban futballoztunk. Van még mit javítanunk, össze kell még állnunk, de a mai döntetlen jó alap a munkánknak. Ezt a csodálatos közönséget ma kiszolgáltuk a mutatott játékkal, talán a végén meg is nyerhettük volna, de ne legyünk elégedetlenek."

Kondás Elemér, a Loki mestere szerint színvonalas meccset játszottak.

"Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, rengeteg helyzetünk volt, több góllal vezethettünk volna, de nem sikerült – kezdte Kondás Elemér, a Loki szakvezetője. - A második félidőben is megvoltak a lehetőségeink, majd kaptunk egy tizenegyest, visszanézzük, hogy az volt-e. Több labdát elszórtunk, mint kellett volna, ráadásul kényszerű csere miatt nem tudtam elöl frissíteni. Szerintem nagyon jó iramú, színvonalas mérkőzés volt, úgy érzem, nyernünk kellett volna, de sajnos iksz lett."

[1732318] 2014-07-25 19:00:00 Nyíregyháza - Debrecenx;
Az első forduló további programja