NB I

Az év vidéki rangadóját rendezik Fehérváron - tipp a Vidi-Lokira

Parádés hangulat és háromesélyes mérkőzés van kilátásban a Sóstón.

Talán nem túlzás, amit a címben írtunk, hiszen a Loki-Vidi derbi akár egy bronzcsata is lehet az idény végére. Mindemellé adott két motivált, erős együttes és a fanatikus szurkolóik, így alighanem közel telt ház és pokoli hangulat várja a játékosokat a Sóstón. De mi lehet a nyerő a derbin?

4206692

Pedig a Vidi tavalyi éve alapján nem úgy tűnt, hogy még a Lokinak kell majd kapaszkodnia, hogy utolérje a riválist, de erre a szezonra komoly tényező lett Bartosz Grzelak gárdája. Noha a piros-kékek kissé tartalékos kezdővel érkeztek a pályára a Hungária körúton, az MTK-t is igen magabiztosan verték, így tapadnak tovább a Paks-Fradi duóra. Óriási teljesítmény lenne, ha a Vidi a szezon végén is dobogón állna, különösen úgy, hogy Kenan Kodrót kell pótolni, bár Nejc Gradisar és Nicolas Stefanelli bemutatkozás impozánsra sikeredett.

Alapvetően ez is lehet az egyik legnagyobb kérdés, vagyis hogy kik kezdenek majd csatárposzton a Fehérvárnál. Stefanelli 100 perc alatt 2 gólnál jár, Tóth Tamás Vid az MTK ellen betalált, Gradisar fejjátéka pedig igen sokat érhet a Loki bizonytalan védelmével szemben. Grzelak tehát irigylésre méltó helyzetben van több szempontból is, még úgy is, hogy Kalmár Zsolt sérülése továbbra is lényeges faktor.

Hogy milyen fontos rangadót rendeznek vasárnap, annak bizonyítéka, hogy még dr. Cser-Palkovics András polgármester is megszólalt, aki a lelátóra hívta a fanatikusokat.

MOL Vidi FC#hungary-videoton_fc#10

"Nagyon lelkesítő eredményeket ért a csapat a Debrecen elleni hazai évnyitó előtt. Szerintem már Zalaegerszegen is látszott a szív és az akarat, amit az őszi idény során is tapasztalhattunk a pályán lévőktől, de ennek akkor még nem volt eredménye, Kisvárdán és az MTK otthonában viszont megérdemelt győzelmet aratott a csapat. Jól játszunk, szép gólokat lövünk, jó lesz vasárnap újra Sóstón látni a Vidit. Azt kérem minden szurkolótól, hogy legyünk nagyon sokan a DVSC ellen a lelátón! Biztosan Debrecenből is sokan jönnek, nekik is jó csapatuk van, örülök, hogy két vidéki klub újra egy nagy rangadót játszhat egymással" - nyilatkozta a tavalyi év végén még igen kritikus városvezető.

Búslakodásra a túloldalon sincs nagyon ok, bár a Loki csak 4 ponttal indította az évet, amely azért lehetett volna akár 7 is. A három nagy rangadón elért vegyes eredmények után talán Székesfehérváron sem lenne rossz a döntetlen, bár a remi már azt jelentené, hogy Blagojevicsék hét bajnokiból csak egyet tudtak megnyerni.

A Ferencváros elleni találkozón hiába szerzett hamar vezetést a DVSC, a rivális végül fordítani tudott, de azért a játék és a lelkesedés így is rendben volt, a hajdúságiak talán egy döntetlent megérdemeltek volna. A debreceniek elsődleges problémája most éppen az, amely a Fehérvár erőssége lehet, vagyis a csatárok nagy választéka.

Székesfehérváron nagyon készülnek a rangadóra

Köztudomású, hogy a Loki egyetlen ékkel futballozik, de Bárány Donát nincs igazán jó formában, Thor pedig még tanulja a játékrendszert, ráadásul az izlandi játékos amúgy is inkább előkészítő szerepben tud érvényesülni. Ugyan a hajdúságiak három meccsen öt gólt is szereztek, több esetben ez nem a kreatív támadójátéknak volt köszönhető.

Vasárnap valószínűleg ismét a szokásos neveket látjuk ott a kezdőcsapatban, nincs oka igazán nagy változtatásokra a szerb mesternek egyik poszton sem, a sérült Kusnyir helyére beugró Baranyai Nimród is remekül tette a dolgát a zöldek ellen.

A fogadóirodák első oddsszabása kissé felhúzhatta a fogadók szemöldökét, hiszen az oddsmesterek a Lokit hozták ki favoritnak Sóstón - ezt azért korrigálták a játékosok. Mi ezzel maximálisan egyetértünk, a Loki még tavaly sem volt favorit Fehérváron, nemhogy úgy, hogy a Vidi augusztus óta nem kapitulált otthon és a két gárda között van 7 pont, a piros-kékek javára.

Évnyitó mérkőzés, gyűlölt rivális, remek forma - paprikás és szenzációs hangulatú rangadót várunk Fehérváron, ahol csak azért nem fogadunk a lapokra, mert a 2024-es év egyelőre igen szegény kártyákban. Októberben a Debrecen otthon tartotta az egységeket, miként a két csapat utolsó hét meccséből csak egyet nyert meg a Vidi, így a módosított odsszabás reálisnak tűnik.

Változatos, gólgazdag 90 percet prognosztizálunk, így különböző fogadásokkal a sok gól mellett foglalunk állást.


Tipp #1: 2.5 gól felett @1.81

 

Tipp #2: Mindkét csapat szerez gólt + 2.5 gól felett @2.18

 

Fogadási határidő: február 18. 15:00

 

[4206692] 2024-02-18 15:00:00 MOL Vidi FC - DVSCx;