NB I

Jöhet a Fradi első idei veresége? - tippek a Debrecen-Ferencvárosra

A legnagyobb kérdés, hogy Dejan Sztankovics mennyire hajlandó beáldozni a rangadót a pireuszi kirándulás oltárán.

Nem akármilyen rangadót rendeznek szombaton este a Nagyerdőben, a Debrecen-Fradi meccs ugyanis igazán háromesélyesnek tűnik. A két csapat között lévő 10 pont persze jelzi, melyik fél sikere a valószínűbb, de ne felejtsük el, csütörtökön az Olimpiakosz Pireusz otthonában lép pályára a magyar bajnok, amely most elsőbbséget élvezhet a fejekben.

4206676

Márpedig ezen a meccsen döntő fontosságú lehet az a bizonyos motiváltság, amely a Fradi esetében már rengetegszer előkerült az elmúlt években - az OTP Bank Liga kapcsán pedig mint hátráltató tényező. Ugyan a fővárosi csapat vitán felül álló módon jobb játékosokat tud kiállítani, mint a Loki, amennyiben esetleg a vendégek idegenlégiósai a sérülés elkerülése miatt óvatosabban játszanának vagy nem akarják magukat az EKL-találkozó előtt kihajtani, vérszemet kaphatnak a hajdúságiak.

A Debrecen ráadásul egy nagyon szép győzelemből érkezik, hiszen egy évtizede nem tudott nyerni Újpesten, ahol a 3 pont akkor is sokat ér, ha látjuk, milyen mélyen vannak jelenleg a lilák. A IV. kerületben emellett Szrdjan Blagojevics erőteljesen rotált kezdőt küldött ki a pályára, az 5 helyen is kicserélt csapat ismét sokat változhat hétvégére.

Nem lehet azonban ott az a Kusnyir Erik, aki a védelem talán legfontosabb tagjának számít és emellett pontot érő gólt fejelt a Diósgyőr ellen. A hátvédet vélhetően Baranyai Nimród pótolja majd a jobb szélen, ami lehet gyengepontja a keletieknek. Szintén kérdés, hogy mondjuk a két gólt szerző Domingues vagy az eddig sokat nem villantó rekordigazolás, Szuhodovszki Soma kezdő lesz-e szombaton.

"Teljesen más szinten van a Fradi, mint mi, ettől függetlenül azt mondom, jót tenne a magyar labdarúgásnak, ha szorosan kapaszkodnánk és ha nem is egy lapon említenének, de üldözőként beszélnének rólunk. Ha csapatszinten szeretnénk fejlődni, ezeken a találkozókon szintet kell lépnünk. Ezért is sajnálom, hogy a Diósgyőr elleni meccset nem tudtuk megnyerni, akkor talán a zöld-fehéreknél is nagyobb lenne a súlya, hogy velünk játszanak. Örülök, hogy 11 év után nyertünk egy olyan Újpesten, ahol sosem könnyű játszani, de ezt a mostani mérkőzést sem kell túllihegnünk. Fókuszálnunk kell, hogy stabil teljesítményt nyújtsunk, és bízunk a lehető legjobb eredményben" - nyilatkozta Dzsudzsák Balázs.

[4206676] 2024-02-10 17:30:00 DVSC - Ferencvárosx;10

Ami a Ferencvárost illeti, az MTK elleni ötös igencsak vészjósló lehet a Loki számára, különösen Varga Barna négyese. Bár az egyik legvalószínűbb kimaradó sejtésünk szerint éppen a magyar válogatott játékos, azért Aleksandar Pesic vagy Lisztes Krisztián kezdetése sem ígér sok jót az aktuális ellenfélnek.

És ha már a hétközi mérkőzés, a kékek ellen Dibusz, Samy Mmaee, Besic, Ben Romhdan, Pászka, Makreckis és Pesic sem kezdett, többen közülük pályára sem léptek. Hogy ez már a görögországi meccsnek szól vagy szombaton őket szeretné bedobni Sztankovics, az talány.

A hangulat szinte biztosan szenzációs lesz, de rendszerint amikor magasak az elvárások a Nagyerdőben, akkor jön a legkellemetlenebb pofon, márpedig ezúttal is várható 10-12 ezer néző legalább. 1.90 körül nem fogadnánk a Fradi sikerére, de azért jó tippünk így is akad.

Mi aktív első félidőt várunk, véleményünk szerint a Fradi hamar döntésre akarja majd vinni a pontok sorsát, míg a Loki lehet, hogy egy enerváltabb, kevésbé fókuszált riválisra számít, így kezdeményezőleg lép fel. Otthon amúgy sem illik bekkelni, még egy FTC ellen sem... Mi várunk tehát gólokat a nyitó játékrészben, tippünk pedig csak akkor veszítene, ha egy sem esne, míg második ötletnek egy vakmerő gólváltást próbálunk meg némi apróval.


✅ Tipp #1: 1. félidő 1.0 gól felett @1.71

 

✅ Tipp #2: 1. félidőben mindkét csapat szerez gólt @4.00

 

Fogadási határidő: február 10. 17:30

[4206676] 2024-02-10 17:30:00 DVSC - Ferencvárosx;