Átigazolás

Besic elutazott az Evertonnal edzőtáborozni

99 százalék, hogy az Evertonban folytatja pályafutását Muhamed Besic. A bosnyák játékos elutazott leendő csapatával Ázsiába.

Besic (b) az Evertonban folytatja - Fotó: AFP

A hatharom.com-on már olvashattatok arról, hogy a Fraditól távozó Besic a napokban megérkezett a Mersey-parti városba. A védőként és középpályásként is bevethető játékos négymillió fontért kerülhet a Premier League legutóbbi idényében ötödik helyen záró együtteshez.

Az Everton hivatalos honlapja arról számolt be, hogy csütörtök délután Besic is elutazott a kerettel Bangkokba. A 21 éves bosnyák válogatott játékos nem lép pályára a liverpooli gárda vasárnapi, Leicester City elleni felkészülési mérkőzésén, de a csapattal együtt készül.

"Muhamed a következő napokban megismerkedhet a játékosokkal, de ennél is fontosabb, hogy megfelelő erőállapotba hozhatja magát az új szezon előtt. Alig várom, hogy bemutathassuk őt az Everton szurkolóinak, ha visszatértünk. Szeretnék köszönetet mondani a Ferencvárosnak a tárgyalásokkal kapcsolatban. Nagyon megértőek voltak, eredményesnek bizonyult a munkakapcsolatunk" - nyilatkozta Roberto Martínez, az Everton menedzsere.

A világbajnokságon remek teljesítményt nyújtó Besicet több európai csapattal összeboronálták a brazíliai torna után, egy ideig úgy tűnt, a Swansea lesz a befutó, végül az Everton szerződteti a tehetséget.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója korábban elmondta, nem a teljes vételár marad a Ferencvárosnál. Nem kellett fizetniük a Hamburgnak, amikor a német csapattól ideérkezett a játékos, ugyanakkor továbbértékesítése esetén a vételára 70 százaléka a német klubot illeti. A szerződést hivatalosan még nem írták alá a felek, erre a következő napokban kerülhet sor.

[1728318] 2014-07-27 13:00:00 Leicester - Evertonx;