Felkészülés

Kifütyülték a brazilokat, Reus miatt aggódhatnak a németek

Németország hat gólt rúgott Örményországnak, míg Brazíliát kifütyülték az első félidőben, de végül legyőzte Szerbiát felkészülési labdarúgó-mérkőzésen.

A szerbek komolyan vették a meccset, Hulk mesélhetne róla - fotó: AFP

A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari a Dani Alvés, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo védőnégyessel nyitott, ám azt ő sem gondolta volna, hogy az első félidő róluk fog szólni. A szerbek ugyanis több zavart okoztak a brazil kapu előtt, meglehetősen bizonytalanul működött a selecao hátsó sora. Eközben a másik oldalon Neymarék nem kerültek helyzetbe az első 45 percben. Természetesen mindezt nem nézte jó szemmel a Sao Pauló-i közönség, füttykoncerttel "jutalmazta" a kedvencek produkcióját. Az 58. percben a semmiből szereztek gólt a brazilok, Thiago Silva beadását Fred mellel maga elé tette, majd estében, 13 méterről, félmagasan a bal sarokba lőtt. Tizenkét perccel később kis híján egyenlített Szerbia, Jojic fejese a kapufán csattant. Végül Brazília 1-0-ra nyert, ám a drukkerek nem voltak maradéktalanul elégedettek.

Németország Mainzban Örményországot fogadta. Habár Joachim Löw szövetségi kapitány "kényelmes" ellenfelet választott, az első félidőben nem tudott előnyt szerezni a Nationalelf. A szünet után hét perccel már sikerrel járt a csapat, Schürrle sarokkal vette be a vendégek kapuját. A 69. percben az örmények meglepetést okoztak, Mhitarjan büntetőből egyenlített, de csak két percig volt egál, potyogni kezdtek a német gólok: Podolski a bal oldali ötös sarkáról a hosszú sarokba lőtt, újabb két perccel később Höwedes váltotta gólra saját kipattanóját, majd ismét két perc és Klose fejesét ünnepelte a hazai közönség (4-1). Az utolsó tíz percben Götze duplázott, Németország 6-1-es sikerrel búcsúzott szurkolóitól - az öröm mégsem lehetett teljes, mert Marco Reus megsérült. A 43. percben a Dortmund játékosának alá fordult a bal bokája, ápolták őt, de nem tudta folytatni a játékot, ketten támogatták az öltözőbe.

vb-2014

Oroszország Vaszilij Berezuckij és Jurij Zsirkov góljával 2-0-ra legyőzte Marokkót. A moszkvai találkozón a hazai csapatból hiányzott két középpályás, Gyenyisz Glusakov és a csapatkapitány Roman Sirokov. Utóbbi mindegyik felkészülési meccset kihagyta sérülése miatt. Ott ült viszont a kispadon a 23 tagú keretből kihagyott Pavel Mogilevec, aki a "beugró" lesz, ha Sirokov nem épül fel. Glusakov a meccs előtt sérült meg, de azt mondta, a brazíliai tornára teljesen rendbe fog jönni.

2014-06-06;114