Foci-vb 2018

Szalah játékán múlhat az egyiptomiak sikere

A Fáraó valószínűleg játékra alkalmas állapotban van, márpedig Egyiptom nem is védekezhet 90 percig az oroszok ellen.

   
Oroszország Döntetlen Egyiptom
2.15 3.00 3.75

Kezdjük a legfontosabbal, azzal, ami mindenkit lázban tart: jelen állás szerint Mohamed Szalah, a Liverpool BL-döntőben megsérült egyiptomi szupersztárja pályára lép az Oroszország elleni esti találkozón. A "fő-fáraó" egy videóüzenetben kézbesítette üzenetét a fanatikusoknak, sérüléséről pedig edzője, Hector Cuper is megosztotta gondolatait.

Fotó: Fox Sports

"Rendkívül fontos játékos számunkra Szalah, ezt senki sem tagadhatja, ugyanakkor a sikerhez fontosabb, hogy jó csapatunk legyen, minthogy egy-egy nagy sztárunk. Úgy hiszem, nekünk most tényleg jó csapatunk is van. Uruguay ellen szerettük volna elkerülni, hogy ne egészségesen játsszon Szalah, de úgy vélem, az oroszok ellen már készen áll majd a játékra" - mondta az argentin mester.

Habár a 26 éves játékos videóüzenetében nem tért ki konkrétan fizikai állapotára, szavaival azért erőteljesen arra célzott, láthatjuk ma este a pályán.

"Azt gondolnátok, hogy ekkora nyomást nem bírok el, hogy ennyi ember összenyom engem, de én másképpen látom. Ők az én embereim, ők nem engem nyomnak, ők engem segítenek, mögöttem állnak. 100 millióan együtt még erősebbek vagyunk!" - mondta Szalah az Adidas kisfilmjében.

[2059523] 2018-06-19 20:00:00 Oroszország - Egyiptomx

A várakozások szerint tehát Szalah kezdeni fog Oroszország ellen, és bizony szükség is van a liverpooli játékos góljaira, hiszen Egyiptom abban a szellemben lép pályára ma este Szentpétervárott, hogy csak a győzelem elfogadható a számukra, a döntetlen gyakorlatilag biztos kiesést jelentene.

Az oroszok tehát kedvező helyzetből várhatják a találkozót, amelyet meg is érdemeltek, hiszen ellentmondást nem tűrő játékkal, 5-0-ra zúzták le Szaúd-Arábiát úgy, hogy az ázsiaiak kapura lőni sem tudtak. Noha a felkészülés során a Szbornaja igen gyászos teljesítményt nyújtott, a vb-nyitány bizakodásra adhat okot Cserisevéknek. A házigazdánál egyébként igyekeznek nem foglalkozni az egyéb tényezőkkel és Szalah sérülésével, éppen a Villarreal szélsője fogalmazott úgy, hogy "Attól már rögtön könnyű dolgunk lenne ellenük, ha ő nem játszik? Aligha!".

A két nemzeti csapat még soha nem találkozott egymással, ráadásul most abban a helyzetben vagyunk, hogy fogalmunk sincs, mit várhatunk egyik, illetve másik csapattól. Az oroszok bár tény, hogy remek sikerrel indítottak, az azt megelőző néhány hónapjuk finoman szólva is aggasztó, ráadásul a vb leggyengébb csapatának kiütéséből messzemenő következtetéseket kár lenne levonni. Míg Egyiptom Szalah nélkül is pariban volt Uruguayjal, de azért mégis igencsak kérdéses, hogy milyen állapotban is van az a váll.

A bukmékereknél inkább az oroszokat tippelik győztesnek, az afrikaiak sikerével majdnem négyszerezhetnénk pénzünket. Tény, hogy a Szbornaja indul kedvezőbb helyzetből, hiszen Egyiptom inkább védekezni tud jól, ráadásul a teher most az ő vállukat nyomja, nem játszhatnak 90 percen keresztül óvatos futballt. Véleményünk szerint az első félidőben viszont nem lesznek még óriási rohamok és amolyan vihar előtti csend kíséri végig a nyitó játékrészt.

hatharom.com
Oroszország 1. félidei gólszáma 0,5 alatt
@1.60
[2059523] 2018-06-19 20:00:00 Oroszország - Egyiptomx;