Tipp

Itt az első vb-tipp, ami máris bombaerős!

  • varin

Oroszország góljaira igen baráti szorzót kínál az egyik online bukméker. Hazai pályán is leég a Szbornaja?

Június 14-én kezdődik Oroszországban a labdarúgó-világbajnokság, ám a fogadási piacokat nem lehet elég korán elkezdeni elemezni. Az első tipp rögtön egy longterm-fogadás lesz, amely meglepő módon éppen a házigazda oroszokat "írja le".

Mint arról már a vb-topicban is értekeztem, úgy vélem, az A csoport szorzói elhibázottak. Az orosz válogatott ugyan hazai pályán szerepel, de én erősebb csapatnak tartom Uruguayt és Egyiptomot is, így papírforma szerint nem is juthatnak tovább a csoportból. Ám ha a kvalifikáció mégis összejön, akkor a nyolcaddöntőben nagyobb valószínűséggel Spanyolország, kisebb valószínűséggel Portugália következik, ami nálam egyenlő a lőtt gól nélküli kieséssel.

Hiányoznak az Arshavin-kaliberű sztárok - Fotó: Kicks to the Pitch

Lássuk a három csoportellenfelet

Uruguay válogatottja ugyan nem a védekező futballjáról híres, ám a 18 selejtezőn bekapott 20 góljuk így sem rossz adat. Ha ebből levesszük a braziloktól beszedett hatot, máris csak 14 gól 16 mérkőzésen. A felkészülési időszakban is jól vitézkedtek, Wales, Csehország és Lengyelország ellen is nulláztak és négy éve is lehozták a csoportmeccseket négy kapott góllal, pedig ott volt nekik Olaszország, Anglia és a továbbjutó Costa Rica is. Óscar Tabarez válogatottját ezúttal is olyan rutinos nevek alkotják, mint Maxi Pereira, Diego Godín, Martin Cáceres és Coates.

Szerintem az uruk magabiztosan nyerik majd csoportjukat, az oroszok maximum 1 gólt szereznek ellenük.

Egyiptom védelme az egyik legerősebb Afrikában, ezt jelzi a hat meccsen kapott négy góljuk is, pedig Uganda, Ghána és Kongó azért nem voltak könnyű ellenfelek. 2014 májusa óta csupán egyetlen meccs volt, ahol három gólt kaptak, Marokkó verte őket 3-1-re, ám ez az Afrikai Nemzetek Bajnoksága selejtezője volt, ami finoman szólva sem egy fontos sorozat a fekete kontinensen. Márciusban a portugáloktól 2-1-re kaptak ki, a görögök 1-0-ra verték őket, és nem hiszem, hogy az oroszok többet szereznek egy találatnál.

Szalah nem csak a Poolt repítheti messzire - Fotó: Archív

Szaúd-Arábia, mint a csoport leggyengébbje lehet az a csapat, amelyet leginkább megszórhatnak az oroszok, de én őket sem írnám le. Ha levesszük a 2002-ben kapott nyolcast Németország ellen, akkor 12 meccsen mindössze 24 gólt kaptak történelmük során, 2006-ban például a spanyolokat tartották egy gólon. Nekik is rutinos, összeszokott keretük van, hiszen a játékosok többsége otthon futballozik.

A selejtezősorozatot ők is kevés kapott góllal abszolválták, a 10 meccsen beszedett 10 gól pedig annak fényében egész jó mutató, hogy Japán és Ausztrália is az ellenfelek között volt.


Ez az orosz válogatott egyszerűen nem jó. Ezt persze nem azért írom, mert a franciáktól és a braziloktól is kaptak egy laza 3-ast, de erősebb ellenfelek ellen azért nem szoktak 3-4 gólt szerezni.

A tipphez javasolt tétet megtalálod a Logibet oldalán, ahol mindössze 19 euróért iratkozhatsz fel minden tippmester minden tippjére egy hónapig!

Joggal gondolhatnánk, hogy a hazai pálya és a játékvezetők esetleges részrehajlása majd fontos faktor lesz, ám ne felejtsük el, hogy a videobíró alkalmazásával túl nagy terepet nem kaphatnak a játékvezetői hibák.

Összességében úgy vélem, az oroszok idén sem jutnak tovább a csoportból, ahogy a szovjet érát követően egyszer sem jött nekik ez össze. 1994 óta háromszor jártak a tornán, 13 gólt szereztek csupán, négy éve kettőt. Az 5.5-es határ most is sok lesz nekik.

hatharom.com
Oroszország góljai a tornán: 5.5 alatt
Odds: 1.90