Felkészülés

Miért ne jöhetnének ezek a tippek az orosz-brazilon?

A világbajnokság egyik legnagyobb esélyese látogat a torna házigazdájához. Jöhet egy barátságos szalonremi?

Péntek késő délután a vb-házigazda oroszok az ötszörös győztes Brazília ellen folytatnák a felkészülést a nyári viadalra. A bukmékerek szerint a meccsnek a moszkvai helyszín ellenére is a brazilok a favoritjai, akiknek sikerére nem is fizetnek túl sokat a fogadóirodák.

1x2    
Oroszország Döntetlen Brazília
5.25 3.75 1.60

Bár mindkét válogatott gőzerővel készül a nyári vb-re, azért nem feltétlenül kell számítani igazi ki-ki meccsre. A szövetségi kapitányok nyilván szeretnék elkerülni a sérüléseket - akárcsak a topklubok vezetői - és még van mód arra is, hogy kipróbáljanak új felállásokat, esetleg játékosokat.

A hiányzók terén mindkét oldalon akadnak nagy nevek, az orosz csapatból Aleksandr Kokorin, Giorgi Jikia és Viktor Vasin sincs ott a csapatban, de ez a trió vélhetően a vb-t is kénytelen lesz kihagyni.

Amekkora érvágás az oroszoknak Kokorin hiánya, legalább akkor Neymar a braziloknak, igaz a PSG sztárja a vb-n azért minden bizonnyal ott lesz majd.  Neymar mellett Felipe Luis és Alex Sandro is sérüléssel bajlódik. Tite mesternek azért persze így sincs mitől tartani, hiszen bombaerősnek tűnik ez a brazil keret, amelybe ezúttal a Sahtar Donyeck és a PSG adja a legtöbb játékost, szám szerint hármat-hármat.

Neymar távollétében Willian és Coutinho lehet a főszereplő / Fotó: lebuzz.eurosport.co.uk

Fogadási szempontból nem egyszerű a helyzetünk. A bukik meglehetősen beárazták az oroszokat, így nem biztos, hogy megéri kivenni a brazilokat háromesélyben ezen az oddson. Persze nem kérdés, melyik válogatott a jobb, de a hazai pálya - és vélhetően a fellépési díj - azért az oroszok malmára hajthatja a vizet.

Az oroszoknak nem kellett selejtezniük, ezért próbáltak erős ellenfelek ellen készülni, 2017-ben többek között meccseltek Belgium (3-3), Chile (1-1), Portugália (0-1), Argentína (0-1) és Spanyolország (3-3) ellen is.

Ezek ellen a topválogatottak ellen általában 5-4-1-es felállás választottak, ami azért elég masszív, nem véletlen, hogy a portugálok vagy az argentinok ellen is csak egyetlen gól született a meccsen.

Vélhetően a brazilok ellen sem a háromcsatáros játék lesz az orosz taktika, éppen ezért várnak a bukmékerek kevés gólt. A 2,5 gól alatti végeredményre mindössze 1,70-es a szorzó az állami bukmékernél, amire szintén nem tudjuk rávágni, hogy megérné, hiszen egy brazil-meccsen azért a két gólban bízni nem egy életbiztosítás.

Véleményünk szerint érdemes lehet szembemenni az árral és rákontrázni a bukikra, barátságos meccsről és telt házról lévén szó, látunk fantáziát a gólokban, esetleg a "békés" döntetlenben.

  • Mindkét csapat szerez gólt @2.00     
     
  • Gólszám 2,5 felett@1.90    
     
  • Döntetlen@3.75    
[2654744] 2018-03-23 19:00:00 Oroszország - Brazíliax;