Átigazolás

Két angol klub harcol a Barca perememberéért

A Manchester United és a Liverpool is szerződtetné a nyáron a Barcelona mellőzött középpályását, Alex Songot.

Song (j) távozhat Barcelonából - Fotó: AFP

A 27 éves kameruni játékos 2012-ben igazolt az Arsenalból a Barcelonába, 19 millió euróért, de nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba. A katalánok a nyáron megválhatnak tőle, értékét 18 millió euróra taksálja a transfermarkt.de, de ennyiért aligha kel el, a két angol klub tízmillió euró körül összeget kínálna érte. Song szívesen váltana klubot. "Ha elhagyom a Barcelonát, visszatérek a Premier League-be. Egy napon visszatérek Angliába, ebben biztos vagyok" - fogalmazott.

A középpályás kulcsembere volt az Arsenalnak, mielőtt elhagyta az Ágyúsokat a Barca kedvéért. Fizikálisan erős, képzett játékos, az újjáépülő Manchester Unitedbe és a Bajnokok Ligája miatt erősítésre szoruló Liverpoolba egyaránt illene, olcsósága miatt pénzügyileg is remek választás lenne. Főleg a Vörös Ördögök középpályája szorul erősítésre, a hasonló poszton játszó, tavaly nyáron szerződtetett Marouane Fellainit a szezon legrosszabb igazolásának nevezhetjük Angliában, és Tom Cleverley sem vált be a gyárvárosiaknál.

Song akár bajnoki címmel búcsúzhat a gránátvörös-kékektől, ha hátralévő két bajnokiját megnyeri a Barca - többek között a listavezető Atlético Madrid ellen - akkor elhódítja az aranyéremet.

[1506174] 2014-05-11 19:00:00 Elche - Barcelonax;