Magyar válogatott

Már csak kétszáz jegy vár gazdára a finnek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott március 5-i, Finnország elleni barátságos mérkőzésére a belépők nagy része elfogyott, már csak korlátozott számban kaphatóak jegyek.

Március 5-én bemutatkozik a Pintér-csapat - Fotó: MTI/archív

A magyar nemzeti csapat március 5-én, 18 órától játssza idei első felkészülési mérkőzését, amely egyben Pintér Attila szövetségi kapitány bemutatkozó meccse is lesz. A finnek elleni összecsapás iránti jelentős az érdeklődés, ezt jelzi, hogy a jegyek többsége elővételben elfogyott, pénteken délután már csak kétszáz jegy várt gazdára - olvasható az mlsz.hu-n. A vásárlás részletiről ezen a linken lehet tájékozódni.


Mint arról a hatharom.com beszámolt, március 5-én Finnország ellen játssza idei első mérkőzését a magyar válogatott, melynek új szövetségi kapitánya, Pintér Attila ezen a találkozón mutatkozik be a kispadon. A szakvezető elmondta, több játékrendszert is kipróbálna a győri találkozón, valamint úgy véli, a finnek tavalyi eredményei alapján várhatóan nehéz meccs elé néz a nemzeti csapat. 

Az északiak a magyarokhoz hasonlóan csoportharmadikként zárták a kvalifikációt, 66. helyen állnak a világranglistán, míg a magyarok a 46. pozíciót foglalják el. A magyar csapat október 15-e óta nem lépett pályára, akkor a lemondott Egervári Sándor helyére beugró Csábi József irányításával 2-0-ra győzött Andorra ellen a vb-selejtezők zárásaként.

A bukaresti 3-0-ás és a hollandiai 8-1-es vereség után az MLSZ megújulást hirdetett, Csányi Sándor elnök neves külföldi kapitány ígért ennek magvalósításához, ehhez képest általános megrökönyödésre december 19-én Pintér Attilát, az NB I-ben címvédő Győri ETO vezetőedzőjét nevezték ki a nemzeti csapat élére.

Januárban a csapategység megteremtése érdekében az új szövetségi kapitány többször is összehívta a bő válogatott keret itthon szereplő játékosait, a telki összetartásokat februárban törökországi edzőtáborozás követte, a március 5-i FIFA-játéknapon pedig élesben is bemutatkozik a megújuló válogatott.

[1652189] 2014-03-05 12:00:00 Magyarország - Finnországx;