Angol válogatott

A menetelő Southamptont Roy Hodgson is elismerte

A világbajnokságra csoportelsőként kijutott Anglia Chilével és Németországgal vív meg novemberben felkészülési mérkőzésen. Jay Rodriguez debütálhat a címeres mezben.

Jay Rodriguez a Southampton menetelése nyomán került képbe Hodgsonnál - Fotó: AFP

Roy Hodgson először hívta be a Southampton csatárát, mivel Danny Welbeck (Manchester United) sérült, a szövetségi kapitány pedig úgy vélte, a Szentek 24 éves játékosa megérett a válogatottságra. Klubtársa, Adam Lallana nem először kapott meghívót, de még nem mutatkozott be a nemzeti csapatban. A Southamptont Rickie Lambert is képviseli a bő keretben, nem véletlenül, ugyanis Mauricio Pochettino együttese remekül szerepel a Premier League-ben, tíz fordulót követően a tabella hatodik helyén tanyázik.

Joe Hart a kispadra szorul a válogatottban is?

Hodgson Joe Hartra is kitért sajtótájékoztatóján. A Manchester City kapusa bakit bakira halmozott az utóbbi hetekben, ennek következtében a kispadra került. "Nem valószínű, hogy mindkét meccsen ő véd majd, mert nagyon fontos, hogy még egy kapust kipróbáljak, esetleg mindkettőt. De az biztos, hogy az egyik meccsen Joe kezd, mert ő az első számú kapusunk. Talán Németország ellen, de még ez sem eldöntött."

Anglia november 15-én Chilét fogadja a Wembleyben, négy nappal később Németországgal csap össze, ugyancsak hazai környezetben. Gerrardék mindkét ellenfele ott lesz a jövő évi világbajnokságon. Az utolsó angol-német derbit a 2010-es vébén rendeztek, a nyolcaddöntőben 4-1-re nyertek Podolskiék. Az a meccs Frank Lampard góljáról maradt emlékezetes, a Chelsea középpályása érvényes találatot szerzett, ám Jorge Larrionda játékvezető a gólvonalon kívül látta a labdát - a góllal 2-2-re egyenlítettek volna a Háromoroszlánosok.

A dél-amerikaiakkal ez lesz az első összecsapás 1998 óta, akkor 2-0-ra nyertek az angolok szintén barátságos találkozón.

Az angol válogatott kerete:
Kapusok: Fraser Forster, Joe Hart, John Ruddy.
Védők: Leighton Baines, Gary Cahill, Ashley Cole, Kieran Gibbs, Phil Jagielka, Glen Johnson, Phil Jones, Chris Smalling, Kyle Walker.
Középpályások: Ross Barkley, Michael Carrick, Tom Cleverley, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Adam Lallana, Frank Lampard, James Milner, Andros Townsend, Jack Wilshere.
Csatárok: Jermain Defoe, Rickie Lambert, Jay Rodriguez, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Danny Welbeck.
[1600211] 2013-11-19 21:00:00 Anglia - Németországx;[1600214] 2013-11-15 21:00:00 Anglia - Chilex;