NB I

Pontot mentett a Győr a DVTK ellen

A címvédő Győr 1-1-re zárt otthon a Diósgyőrrel a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának szombati mérkőzésén.

Szivics egy pontnak örülhetett a bajnoki címvédő otthonában

A Győr a sima Bajnokok Ligája-kiesést követően az NB I-ben próbálta kárpótolni magát, azonban az első negyedórában semmi olyat nem tett a DVTK ellen, amellyel mondjuk a Maccabi elleni párharcot megfordíthatta volna. Az ivószünet után még kevesebb történt, majd a 40. percben a kispadok környékén volt érdemes nézelődni. Kakaskodtak és lökdösődtek felek, mert a győri Völgyi Dánielt második sárga lappal kiállították - előbb felrúgta Seydit, majd a diósgyőri kispad előtt Vágit lökte fel, egy percen belül két lappal befejezte a meccset.

Az 53. percben gólra váltotta az emberelőnyt a Diósgyőr, Husic 21 méterről, a jobb összekötő helyéről lőtt szabadrúgást, a labda a kapu jobb oldalában akadt meg (0-1). Tíz perccel később a DVTK is tíz emberre fogyatkozott, Kádárt is második sárga lappal kiállították. A 78. percben egyenlített a Győr, Kamber bedobását Wolfe jobbról, a rövid saroktól a hosszúba csúsztatta (1-1).

A Győr ezúttal sem nyújtott jó teljesítményt, míg a DVTK értékes ponttal távozott.

OTP Bank Liga
1. forduló
INFO Győr-Diósgyőr 1-1 (0-0)
Gól: Wolfe (78.), ill. Husic (53.)
Kiállítva: Völgyi (41.), ill. Kádár (62.)
Győr: Kamenar - Svec, Djordjevics, Lang (Kink, 73.), Völgyi - Varga, Kamber, Mevoungou - Martínez (Andrics, 55.), Trajkovics (Wolfe, 46.), Koltai.
Diósgyőr: Rajics - Vági, William Alves, Kádár, Husic - Takács P., Rudolf, Elek - Bacsa (Nikházi, 81.), Seydi (Barczi, 61.), Tisza (Hanek, 64.).
[1480278] 2013-07-27 21:00:00 Győr - Diósgyőrx;