Bajnokok Ligája

Győri keserű és dupla bukta

A Maccabi Tel-Aviv 2-1-re verte otthon a Győri ETO FC-t a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A magyar csapat kettős vereséggel esett ki, 4-1-es összesítéssel búcsúzott a nemzetközi porondtól.

Az első meccsen a Győr hazai pályán 2-0-ra kikapott a Maccabitól, vagyis kőkemény feladat előtt állt az izraeli visszavágón. A hazai gárda magabiztosan kezdett, fölényes előnye tudatában nem volt miért idegeskednie. A Győr a 9. percben Andrics révén a frászt hozhatta volna rájuk, de sajnos jobbról, a rövid sarok mellé csúsztatott. Ezt követően az izraeli csapat többször is tűz alá vette Kamenár kapuját, a győri kapus egy kivétellel rendre hárított. A 25. percben nem volt ellenszere, Radi passzolt a félpályáról a védelem mögé, Ben Haim startolt a labdára, lefutotta Dinjart és jobbról, hat méterről, laposan a hosszú sarokba gurított (1-0).

A hazaiak vezető gólja

A szünet után hat perccel növelhette volna előnyét a Maccabi, Jeini fejese a kapufára perdült. A második félidőben sem került közelebb a megoldáshoz a Győr, a Maccabi gond nélkül megőrizte előnyét. Sőt, a 79. percben növelni tudta, egy bal oldali ívelés után Zahavi két győri védőt is megelőzött és hat méterről a bal sarokba csúsztatott (2-0). Négy perccel a vége előtt váratlanul szépített a Győr, Varga távoli lökete csúnyán kipattant a kapusról, Martinez érkezett és hét méterről a bal sarokba lőtte a labdát (2-1).

A második izraeli találat

A sorsolást követően talán kevesen gondolták, hogy ekkora különbség van a két csapat között, de a Maccabi a játék minden elemében felülmúlta a Győrt. Paulo Sousa együttese a két meccs alapján könnyedén és megérdemelten jutott tovább, a következő körben a svájci Basel ellen folytathatja. A Győr kettős vereséggel esett ki, 4-1-es összesítéssel búcsúzott és az Európa Ligában sem folytathatja.

Bajnokok Ligája
selejtező, 2. forduló, visszavágó
INFO Maccabi Tel-Aviv-Győri ETO 2-1 (1-0)
Bloomfield Stadion, V: Martin Hansson (Magnus Sjilblom, Joakim Flink) – mindhárom svéd
Gól: Ben Haim (25.), Zahavi (79.), ill. Martinez (86.)
Maccabi: Juan Pablo – Jeini, Tibi, Carlos Garcia, Ziv – Alberman, Radi, Zahavi – Altman (Mané, 81.), Ben Haim (Lugassi, 74.), Jicaki (Mikha, 66.). Vezetőedző: Paulo Sousa
Győri ETO: Kamenar – R. Wolfe, Lipták, Takács Á., Dinjar – Strestík (Trajkovics, 64.), Kamber, Mevoungou – Varga R., Kronaveter (Koltai, 59.), Andrics (Martinez, 46.). Vezetőedző: Pintér Attila
Továbbjutó: a Maccabi 4-1-es összesítéssel

 

Élő közvetítés: Maccabi-Győr ÉLŐx
[1481854] 2013-07-23 20:30:00 Maccabi Tel-Aviv - Győrx;