Premier League

Amerikai milliárdos vetett szemet a Fulhamre

  • VNA

Tizenhat év után hamarosan megváltozhat a londoni Fulham labdarúgó csapatának tulajdonosi szerkezete.

A brit sajtóban erősödő terjedelemben foglalkoznak azzal a hírrel, amely szerint hamarosan megválhat a Fulham labdarúgó csapatában birtokolt tulajdonrészétől Mohamad Al Fayed.  Bennfentesek ugyanis arról számoltak be, hogy a csapat tulajdonosa előrehaladott tárgyalásokat folytat az üzletről a pakisztáni születésű milliárdossal, Shahid Khannal. Khan a Forbes amerikai gazdasági magazin által összeállított, az Egyesült Államok 400 leggazdagabb emberét rangsoroló listáján a 179. helyet foglalja el 1,65 milliárd dollárosra becsült tulajdonával.

A 62 éves, vagyonát az autóalkatrész iparágban szerző Khan már eddig is rendelkezett érdekeltséggel a sport világában, hiszen ő a Jacksonville Jaguars amerikai futball csapatának tulajdonosa is. Ilyen vonatkozásban van is márt kötődése Londonhoz, lévén a Jaguars a következő négy esztendőben mindig játszik majd NFL alapszakasz mérkőzést a brit fővárosban. A brit sajtóban úgy tudják, hogy a Fulham eladását akár még ezen a héten is nyélbe üthetik a felek. A most 84 esztendős Al Fayed még 1997-ben vásárolta meg a Fulhamet, amelyet az elmúlt másfél évtizedben stabil Premier League csapattá erősített, a klub eddigi legnagyobb sikerét pedig Gera Zoltánnal érte el, amikor bejutott a 2010-es Európa Liga sorozat döntőjébe.

A patinás londoni klub emellett gyakorlatilag nem rendelkezik adósságokkal, ami szintén emelheti értékét a lehetséges befektetők szemében.