Tipp

Brutális mészárlást rendezhet a Jacksonville

Az odavágóhoz hasonlóan, a Jaguars ismét fölényes győzelmet arathat a rivális Colts ellen.

Bár a szívem jó ideje az Indianapolisért dobog, ezt a meccset vélhetően inkább kihagyom és más Colts-drukkereknek is ezt javaslom...Az odavágóhoz hasonlóan ugyanis Jacksonville-ben is pokoli négy negyed elé néz az offense. 

Mi történt Indianapolisban?

Na ez az, ami elfelejteni szeretnének a Colts-fanatikusok, nem pedig felidézni, hiszen a Jags 27-0-ra mészárolta le Chuck Pagano legényeit. Tényleg mészárlás volt, a Jacksonville idén parádésan teljesítő védelme úgy cincálta szét az Andrew Luckot helyettesítő Jacoby Brissettet, mint egy oroszlánfalka az elejtett vadat. Tíz, azaz 10 sacket jegyeztek, ami brutálisan sok, nem csoda, hogy ilyen nyomás mellett esélye sem volt Brissettnek megtalálni a célpontjait. 

Ismét kemény meccs elé néz Brissett. - Fotó: NFL

Persze mondhatnánk, hogy rossz napot fogott ki a támadófal, de sajnos ez az O-line meccsről-meccsre ilyen siralmas teljesítményt nyújt, amit jól jelez, hogy legutóbb a Titans zsákolta be nyolcszor Brissettet, összesen pedig már 43-szor vitték idén földre. Kisebb csoda, hogy még nem jutott Luck sorsára...De lehet a hétvégén ez is megtörténik...

A Colts keresve sem találhatna rosszabb matchupot, mint a rivális Jaguars, hiszen a hazaiak az egyik legjobb védelmet tudhatják magukénak, melynek legerősebb fegyvere éppen a pass rush. A Calasis Campbell - Yannick Ngakoue páros 21,5 sack-nél jár, míg a csapat 41-et jegyez. Gyorsan meg is kapták a SACKsonville becenevet. A hatékony pass rush mellett a secondarynek is egyszerűbb dolga van, csupán 168.7 yardot engednek meccsenként átlagban, ami a legkevesebb a ligában, mint ahogyan a 15.3 pont is. 

Ez a Jags defense ismét terrorizálni fogja az Indy támadófalát és egyben Brissettet, aki hiába életképes irányító, ha ütik-vágják, akkor esélytelen a jó teljesítményre. Főleg minőségi célpontok hiányában, hiszen T.Y Hiltont leszámítva nincs elit elkapó a csapatban. De Hiltonnal sem nagyon kell kalkulálni, volt három 150+ yardos meccse gyenge védelmek ellen (CLE, SF, HOU), ezeket leszámítva azonban 20-30 yardokat jegyez.

A Jacksonville-nek a brutális védelme mellett még az is belefér, hogy az irányítóját Blake Bortles-nek hívják, akit még a középkategóriába is csak nagy jóindulattal lehet sorolni. Ugyanakkor nincs nagy szerepe, hiszen az újonc Leonard Fournette-tel ligaelső a futójátékuk. 

Hosszú idő után juthat újra rájátszásba a Jaguars, érzi a csapat a vérszagot, hatalmas önbizalommal játszanak, és hiába lesz ez "rangadó", gyakorlatilag kötelező győzelem előtt állnak. NFL-ben nem szerencsés az ennyire egyértelmű meccsekre fogadni, de ezt akkor is óriási hiba lenne kihagyni. 

Miután nagyon kevés vendég pontra számítok, így a -9.5-ös hendikeppet preferálom, főleg annak függvényében, hogy a Jaguars a hét megnyert meccsén hatszor is közé tett ennyi pontot.
Jacksonville Jaguars-Indianapolis Colts
hatharom.com
Jacksonville -9.5
@1.80
Fogadási határidő: vasárnap, 19:00