NFL

Ha nem borul a papírforma, megduplázhatjuk a pénzünket

Íme szerkesztőink tippjei a Pats-Jaguars és a Eagles-Vikings főcsoport-döntős ütközetekre.

New England Patriots-Jacksonville Jaguars
Tipp: Pats
Odds:
1.25 @ Tippmixpro

A New England egy papírforma, a Jacksonville viszont egy nagyon komoly bravúr után jutott be az AFC-döntőjébe. Most még nehezebb dolga lesz a Jaguároknak, a bajnok ellen Foxborough-ban nyerni ugyanis kis túlzással lehetetlen. Ami azonban mindenféleképpen a vendégek mellett szól, hogy teljesen felszabadultan játszhatnak. Azt azért nem mondjuk, hogy nincs vesztenivalójuk, hiszen mégiscsak a Super Bowl küszöbén állnak. 

Bradyék ismét bejuthatnak a Super Bowlba. - Fotó: NFL

A Jags mindenkit meglepett a múlt héten azzal, hogy 40+ pontot pakolt fel a táblára. Nyilván ennek megismétlése óriási csoda lenne. Sokkal inkább kell a vendégeknek abban bízniuk, hogy a védelmük kitart és egy kevés pontos meccsen sikerül borítaniuk a papírformát. A Tom Brady fémjelezte Patriots offense-t azonban nem lesz egyszerű megfékezni. Adott ugyan Jacksonville-ben az elit pass rush, de Brady nyomás alatt is jól tud játszani, Gronk megfogására pedig nincs igazán embere a Jagsnek. És akkor még ott van Dion Lewis is, aki nem csak a futásaival okozhat komoly károkat a vendégek védelmében. 

Arra tehát kevés esély mutatkozik, hogy a Jacksonville megfogja a hazaiak támadógépezetét, ez pedig könnyen az álommenetelésük végét jelentheti. Blake Bortles-től nagy csodát továbbra sem lehet várni. Ezúttal már a futásai sem lehetnek olyan hatékonyak, mert a hazaiak jók a mozgékony irányítók ellen. Úgy véljük tehát, hogyha nem is osztanak ki Bradyék nagy verést, de magabiztosan veszik ezt az akadályt is.

Philadelphia Eagles-Minnesota Vikings
Tipp: Vikings
Odds:
1.60 @ Tippmixpro

A főcsoport elődöntőkből az Eagles egy nagyon nyögvenyelős meccsen a győzelmet kibrusztolva, a Vikings pedig végül a csodának köszönhetően jutott tovább. Ezen a meccsen azonban nem lesz szüksége csodára a Minnesotának, mert nincs a játéknak olyan eleme, amelyben az Eagles jobb lenne náluk.

Csak a hazai pálya szól a Philadelphia mellett. A Vikings védelme egy félelmetesen jól felépített gépezet, ami múlt héten három negyeden keresztül kontrollálni tudta a liga egyik legjobb támadósorát is. A Nick Foles vezette Eagles támadósor minőségét tekintve pedig nem is hasonlítható Drew Brees egységéhez, ezért a mai napon sokkal könnyebb dolga lesz ennek a védelemnek, mint volt a múlt héten. Őszintén szólva nem látszik, hogy az Eagles támadói, hogyan tudnak majd rést ütni a passz és a futás ellen is kiválóan védekező Vikings-on. A Minnesota ráadásul brutális a 3rd down-os szituációknál. Az ellenfelek mindössze az esetek 25,12 %-ában voltak sikeresek ellenük ezekben a helyzetekben. Az Eagles pedig az utolsó három meccsén, mindössze az esetek 23,7 %-ban oldotta meg sikerrel ezeket a szituációkat. 

Kattints a képre és játssz!

Abban az esetben pedig, ha az Eagles támadói nem tudnak majd előre haladni, gyakorlatilag a védelmüknek kell megnyernie ezt az összecsapást, amire véleményünk szerint nem lesznek képesek. Ha a fentiekből indulunk ki, akkor a Phily védelme nagyon sok időt fog a pályán tölteni és ahogy a játékosok egyre fáradnak, képtelenek lesznek folyamatosan tartani a Diggs-Thielen-Rudolph triót. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Case Keenum pedig nem riad vissza attól hogy rövid futásokkal szerezzen 1st down-okat, nem látjuk, hogy ez az amúgy jó erőkből álló Eagles védelem meg tudja fékezni a Vikingst, akik ezáltal viszonylag simán írhatnak történelmet és lehetnek az első olyan csapat, amelyik hazai pályán játszhatja a Super Bowlt.

hatharom.com
New England Patriots-Jacksonville Jaguars Pats
Philadelphia Eagles-Minnesota Vikings Vikings
@ 2.00
Fogadási határidő: vasárnap, 21:00