Árvíz

Négy millió forintot ad át a Magyar Jégkorong Szövetség‏

A Magyar Jégkorong Szövetség az árvíz által sújtott intézmények közül kettő helyreállítását adománnyal segítette.

A Nemzeti Sportuszoda számára 1 millió Ft, a sződligeti Viktor Speciális Otthon számára pedig 3 millió Ft támogatást biztosított a hoki szövetség. Mindkét helyszín helyreállítása sikerrel befejeződött. A támogatásokat ünnepélyes keretek között adják át a Szövetség képviselői.

1. átadás: Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
Időpont: 2013. július 13., szombat, 18.00 óra
Helyszín: Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

(Az átadásra a vízilabda Vodafone Kupán kerül sor. A Nemzeti Sportuszoda június 3-án zárta be kapuit a lakossági vendégek számára, majd pár nap múlva a sportolók sem maradhattak. A medencéket elöntötte a Duna vize, és sokáig teljesen lehetetlennek tűnt, hogy az uszoda otthont adjon a június 25-én rajtoló masters vízilabda Európa-bajnokságnak. A kemény munkának, az önkéntesek odaadó tevékenységének és az adományoknak köszönhetően a takarítás nagyszerűen haladt, és június 20-án újra megnyitotta kapuit az uszoda.

2. átadás: Viktor Speciális Otthon
Időpont: 2013. július 18., csütörtök, 9.00 óra
Helyszín: Sződliget

A sződligeti Viktor Speciális Otthon székhelyén összesen hat épületben nyújtanak ápolást és gondozást fogyatékos személyek részére. A megyében nagy szükség van az intézményre, hiszen hiány van a fogyatékos személyek gondozásában és ápolásában. Az Otthon lakóit /110 főt/ 2013. június 5-én, szerdán költöztették ki az árvíz miatt. A helyreállítás az adományoknak köszönhetően sikeres volt, június 25-én, kedden a lakók visszatérhettek az intézménybe.