NHL

Az orosz mágus marad Detroitban

  • MD

A Detroit Red Wings megállapodott klasszisával, Pavel Dacjukkal a maradásról. Az orosz csatár a jövő idényen kívül még további három szezonon keresztül marad a Detroitnál, összesen 23 millió dollárért. Hivatalosan csak júliusban jelentik be az alkut.

Pavel Dacjukról, a Detroit Red Wings csatáráról sokat cikkeztek a lockout alatt, hogy mennyire megtetszett neki a KHL-es élet, ami rögtön beindította a fantáziáját a szurkolóknak, miszerint Dacjuk a következő év után visszatérhet Oroszországba. Sok hűhó semmiért, immáron kijelenthető.

Pavel Dacjuk 2017-ig biztos nem tér vissza Oroszországba - Fotó: Getty Images

Dacjuk ügynöke és a Red Wings vezetősége ugyanis kedden megállapodott az orosz játékos maradásáról. További három évig fogja még magára ölteni a Red Wings mezt, első évben, a 2014-15-ös idényben 10 millió dollárt, majd 7.5-öt, és végül 5.5-öt fog keresni, átlagban így 7.5 millióval fog beleszámítani a Vörös Szárnyak fizetési sapkájába.

A kollektív szerződés értelmében az üzlet csak július 5-e után válhat hivatalossá, de ahogy Jevgenyij Malkinnál is volt, szóban már előtte is megállapodhatnak a felek. Dacjuk jövőre tölti ki hétéves, 46.9 millió dollárt kóstáló szerződésének utolsó évét.

"Imádja a csapattársai, imádja Detroitot, és nagyon hálás a tulajdonosi körnek és Mr. Mike Illitchnek. Ez egy nagyon fair üzlet mindkét oldalról nézve. Mindkét oldal meg akart állapodni" - nyilatkozta a játékos ügynöke, Gary Greenstin.

Az elmúlt idényben Dacjuk a Red Wings legeredményesebb játékosa volt 49 ponttal 47 mérkőzésen. A playoffban ezt a teljesítményét még megtoldotta kilenc ponttal (három gól, hat assziszt).