NHL

Visszavonultatják az egykori csapatkapitány mezét

  • MD

A Dallas Stars a következő idényben visszavonultatja egykori csapatkapitányának, Mike Modanónak a 9-es mezszámát.

Mike Modano illusztris karriert futott be a Dallas Stars franchise-nál és annak jogelődjénél, a Minnesota North Starsnál. Az amerikai klasszis 20 idényt játszott le csapatában, és egyedül csak az utolsó év detroiti szolgálata csúfít bele az addig a csapathűség példájaként is emlegetett pályafutásába.

Modano ettől függetlenül jövő év márciusának elején megkapja a végső megtiszteltetést, amit egy csapat adhat egy visszavonult játékosának: visszavonultatják 9-es mezszámát. Az eseményre pont egy Minnesota Wild elleni mérkőzés előtt kerül majd sor március 8-án.

Mike Modano az elit klubok közé emelte fel a Dallas Starst, amiért 9-es mezszámát visszavonultatja az egykori klubja

"Mike Modano egy kivételes játékos volt a korosztályában, egy amerikai jégkorong ikon. Hozzájárult, hogy Stanley-kupát nyerjen a csapat, és hogy Texasban egy hokicsapatot építsünk, így érdeme felbecsülhetetlen a csapatunk számára. Büszkék vagyunk mindarra, amit Mike elért Stars-mezben, és megtiszteltetve érezzük magunkat, hogy a 9-es mezszámát feltehetjük a mennyezetünkre" - nyilatkozta a klub jelenlegi elnöke és ügyvezető igazgatója, Jim Lites.

Modano 21 idény alatt 561 gólt és 1374 pontot jegyzett, amivel minden idők legeredményesebb amerikai hokisa lett az NHL-ben. Az all-time lista tekintetében 23. helyen végzett gólokban, és 22. lett pontokban. A Dallasszal 1999-ben Stanley-kupát nyert, majd 2000-ben a nagydöntőben a New Jersey Devils ellen kapott ki címvédőként.