Átigazolás

Burgos, Lencse és Lázok is Győrben folytathatja

Klement Tibor, a bajnok Győri ETO ügyvezető igazgatója a Kisalföldnek beszélt az erősítési tervekről.

"Egyértelműen vonzóbbak lettünk, a játékosügynökök mindegyike tudja, hogy egy jól szervezett csapat vagyunk, a klub megfelelő infrastruktúrával rendelkezik, jól felkészült szakemberek irányítják a munkát, kiszámítható a tulajdonos. Ezek olyan ismérvek, amelyek vonzóvá tesznek egy klubot az ügynökök és így a játékosok körében is. Elképesztő mennyiségű információs dömping zúdul ránk, rengeteg játékos adatai jelennek meg nálunk. Közülük kell kiválasszuk azokat, akik a legtöbbet tudnak segíteni a csapatunknak" - nyilatkozta a lapnak Klement.

Az erősítések mellett a Bajnokok Ligája selejtezőjére is készül a klub. "Tavaly nyáron az Európai Labdarúgó Szövetség képviselői bejárták a stadiont és készítettek egy feljegyzést, hogy melyek azok a hiányosságok, amelyeket egy esetleges Bajnokok Ligája-indulás esetén pótolnunk kell a létesítményben. Ezek közül a legfontosabb, hogy a vendégszektort minden szempontból véglegesítsük, a lelátót le kell betonozni, ülőhelyekkel kell felszerelni és be kell fedni úgy, hogy az biztonságos legyen a szurkolók számára. Bővítést és kiegészítést várnak tőlünk a sajtóhelyek tekintetében is. Közel vagyunk a megállapodáshoz, hogy az MTVA közvetíti a BL-meccseinket fél kilenc órás kezdéssel. A szereplést illetően cél, de nem elvárás a csapattól a BL-főtáblára kerülés."

Klement először a távozókról beszélt. "Hat-hét távozó futballistával számolunk és nagyjából öt játékost szeretnénk igazolni. Két középcsatár, egy szélső, egy középpályás és egy belső védő leigazolását tervezzük. A Siófokra korábban kölcsönadott Kiss Máté és Windecker József nálunk kezdi meg a felkészülést. Így döntött Pintér Attila vezetőedző. Zámbó Bence iránt NB II-es csapat érdeklődik, de az is lehet, hogy marad Kaposváron. Szabadságon vannak a játékosaink, nem szeretném, ha az újságból tudnák meg, hogy kinek kell távozni, ezért róluk nem beszélek. Az biztos, Ahjupera Újpestre megy. Molnár kapus sorsa attól függ, hogy ha Sztevanovics visszatér a pihenőről, akkor hogyan nyilatkozik a folytatásról. Ennek függvényében teszünk ajánlatot Molnárnak. A nagyon tehetséges, tavasszal súlyos vállműtéten átesett Nagy Gergő valamikor ősszel állhat majd a kapuba. Lehet, hogy Langot kölcsönadjuk olyan NB I-es csapatba, ahol folyamatos játéklehetőséghez jut. Marek Strestíkért bejelentkezett egy szlovák klub, amely fél évre kölcsönvenné őt. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség júniusban dönt arról, hogy a csatár esetében az öt hónapos eltiltást kiterjeszti-e az egész világra vagy sem. Erre négymeccses vagy három hónapnál hosszabb időre szóló eltiltás esetében van a FIFA-nak mérlegelési lehetősége. Amennyiben számunkra kedvező lesz a döntés, akkor Strestík ősszel Szlovákiában szerepel."

"A salvadori válogatott Rafael Burgosszal tulajdonképpen megegyeztünk - folytatta az ügyvezető. - Könnyebbséget jelentett, hogy őt a Vörösbaranyi József által is jegyzett menedzseriroda képviseli. Nem mondtunk le Lencse László szerződtetéséről, akiről Görögországból eddig ritkán érkeztek hírek. Télen vele és a Videotonnal mindenben megegyeztünk, de magánéletbeli gondok miatt akkor nem szerződött Győrbe. Lázok János ügyében Pintér Attila javaslatára felvettük a kapcsolatot a Pakssal. A több poszton is használható támadó érvényes szerződéssel rendelkezik, nagy esély van rá, hogy játékoscsere útján meg tudjuk szerezni. A Honvéddal tárgyalunk Leandro Martínez átigazolásáról. Buzsáky Ákossal beszéltünk, de ő biztos nem lesz a mi játékosunk, erre nagyobb esélye van a brazil-magyar Leandrónak."