NHL

Nem félnek a Pingvintől Bostonban

  • MD

Csupán a hétvégén veszi kezdetét a keleti főcsoportdöntő a Boston Bruins és a Pittsburgh Penguins között, de a Bruins játékosok máris fogadkoznak, hogy nem adják majd könnyen a bőrüket a jóval esélyesebb Penguinsnek.

Amikor elkezdődik az idei keleti főcsoportdöntő a Boston Bruins és a Pittsburgh Penguins főszereplésével, a két évvel ezelőtti bajnok Bruins egy szokatlan helyzetben lesz: 2011 óta először a Medvék lesznek az esélytelenek egy párharcban.

Már a szezon előtt is sokan a Pittsburgh Penguinst tartották a nagy favoritnak a keleti főcsoportban, de az első két kör produkciója után ezek a nézetek még inkább megerősödtek. A Pingvinek átlagban 4.27 lőtt gólnak meccsenként az első két kör alapján, és bár a Bruins védelme jobb az eddigi ellenfeléknél, ez az adat így is jól jelzi, hogy micsoda erős kerettel rendelkezik a Penguins.

Milan Lucic már azt is meg merte kockáztatni, hogy egyenesen a Miami Heathez hasonlította a Pingvineket, és a játékosok tisztában vannak azzal, hogy kevesen fognak rájuk fogadni, de pont a kisebb nyomásban rejtőzhet majd a sikerük kulcsa.

Claude Julien szerint nem félni kell a kihívástól, hanem élvezni az esélytelen szerepkört

"Teljesen más, amikor az emberek kívülről nézik a helyzetet, mint amikor mi az öltözőn belülről. Megpróbálunk minden egyes párharcot tiszta lappal kezdeni, ahol nincsen sem esélyes, sem esélytelen. Nekünk ez annyira nem számít, de legalább talán az emberek nem fognak nyomást helyezni ránk" - nyilatkozta Tuukka Rask, a Boston kapusa, akinek vissza kell szorítani a potyagólokat a főcsoportdöntőben.

Claude Julien másképp látja az előttük álló feladatot: szerinte erőt kell meríteni abból, hogy igazi kihívás előtt állnak.

"Én azok közé tartozom, aki azt vallja, hogy élvezni kell a kihívásokat, nem szabad félni tőlük. Azt mondom, jöjjenek csak! Ez lesz az egész csapat hozzáállása a párharc során. Tudjuk, hogy ez egy nagy kihívás lesz, de jöjjenek csak. Készen állunk rájuk, és minden kiadunk majd magunkból, amink van, és remélhetőleg ez elég lesz ahhoz, hogy megnyerjük a párharcot."