NHL

Kirakták a Rangers edzőjének a szűrét

  • MD

A New York Rangers szerdán megvált John Tortorella vezetőedző szolgálataitól, aki 2009 óta irányította a csapatot.

John Tortorellának idén minimum a nagydöntőig, de leginkább bajnoki címig kellett volna repíteni a New York Rangerst - legalábbis a szurkolók szerint. Úgy tűnik, hogy vezetői rétegben sem voltak megelégedve a vezetőedző idei munkásságával, mivel a Boston elleni kiesést követően szerdán végül menesztették a szakembert.

Tortorella még 2009 februárjában vette át a Rangers vezetését Tom Renney-től, és öt idény alatt négyszer is a playoffba vezette a Parkőröket. A csúcs a tavalyi keleti főcsoportdöntő volt, ahol viszont hat meccsen búcsúztak.

Idén hét meccsen diadalmaskodtak a Washington Capitals felett az első körben, ahol a franchise történetében először nyertek idegenben hetedik mérkőzésen. A főcsoport-elődöntőben azonban esélyük sem volt a Boston Bruins ellen, akik öt találkozó alatt lerendezték a párharcot.

John Tortorella Brad Richards mellőzésével nagy hibát követett el

Tortorellát sok kritika érte, amiért az utolsó két mérkőzésen még csak a keretbe sem nevezte Brad Richardst. Richards mellőzése után felmerültek a pletykák, miszerint a nyáron kivásárolhatja őt a Rangers, de a mostani húzás arra utal, hogy a menedzsment körében még nem mondtak le a 2004-es playoff-MVP-ről, és bíznak benne, hogy egy új mesterrel ismét rátalálhat csúcsformájára. Természetesen ettől még lehet, hogy Richards is kikerül New Yorkból, de erre csak június végén kerülhet sor, amikor a kivásárlási időszak van.

Tortorella 2004-ben a Tampa Bay Lightninggel kupát nyert, és abban az évben meg is választották az év edzőjének. Utódjáról egyelőre semmi konkrétum nincs, de rengeteg neves szakember van kinn a piacon, mint például Lindy Ruff vagy Alain Vigneault.