Karrier

Ferguson felhívott, elárultam neki hol folytatom - Mourinho

Sir Alex Ferguson személyesen, telefonon informálta José Mourinhót a visszavonulásáról. A Manchester United menedzserének döntése megviselte a Real Madrid szakvezetőjét.

Mourinho

Mourinho bevallotta, nagyon megviselte őt Ferguson visszavonulása, amondó, eszében sincs vasárnap a helyszínen megnézni a Manchester United-Swansea meccset, nem akar a könnyeivel küzdeni.

"Megtiszteltetésnek éreztem, hogy Ferguson felhívott és személyen közölte a visszavonulását - mondta Mourinho a Sky Sportsnak. - Nagyon meglepett a döntése és elszomorított. Mostantól nekem és valamennyi menedzser számára rendkívül furcsa lesz úgy játszani az Old Traffordon a Manchester United ellen, hogy már nem ez a mitikus figura vár ránk. Ugyanakkor boldog vagyok, mert Ferguson büszke lehet az egész karrierjére. Tudom, hogy vasárnap a Swansea ellen irányítja utoljára hazai környezetben a Manchester Unitedet, de nem megyek el a meccsre, nem akarok a könnyeimmel küszködni."

Mourinho Ferguson utódjáról, David Moyesszról is szót ejtett.

"David nagyszerű választás - fogalmazott Mourinho. - Emberileg és szakmailag sokra tartom őt, minden megvan benne ahhoz, hogy remek munkát végezzen Manchesterben."

A portugál szakember bevallotta, telefonbeszélgetésük során elárulta Fergusonnak, hogy hol folytatja karrierjét.

"Jó barátok vagyunk és Ferguson már tudja, hol fogom folytatni, miután befejezem a munkámat a Real Madridnál - felelte titokzatosan Mourinho.