Manchester United

Csütörtökön bejelenthetik Moyes érkezését, de hogyan lehet folytatni a megismételhetetlent?

Már csütörtökön bejelenthetik, hogy David Moyes váltja honfitársát, Sir Alex Fergusont a Manchester United kispadján.

A 71 éves skót edzőlegenda szerdán jelentette be, hogy az idény végén befejezi pályafutását. Utódjának egyértelműen Moyest emlegetik, akinek szerződése a nyáron lejár az Evertonnál. Az 50 éves tréner szerda este leült tárgyalni Bill Kenwrighttal, a liverpooliak elnökével.

"David szerződése még hat hétig érvényes, joga van arra, hogy meghozza a saját döntését. Csodálatos munkát végzett a klubnál" - mondta a klubvezető a Sky Sportsnak.

Moyes mellett a Real Madridot minden bizonnyal elhagyó José Mourinho nevét is bedobták, de a portugál érkezésére kevés az esély. Rajtuk kívül Roberto Martínez (Wigan) és Michael Laudrup (Swansea) kinevezését latolgatja az angol sajtó.

Moyes várhatóan csütörtökön reggel közli játékosaival és munkatársaival távozását. A menedzser vasárnap, a West Ham United elleni irányíthat utoljára a Goodison Parkban. A Stolverkosok a mostani szezonban negyeddöntősök voltak az FA-kupában, a Premier League-ben a hatodik helyen állnak - megelőzve a városi rivális Liverpoolt.

Moyes kinevezésével sokan egyetértenének. "Nagyon hasonló a filozófiája Fergusonéhoz. Nem lepne meg, ha ő ülne le a kispadra, biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeres lenne a Manachester Uniteddel - fogalmazott a Vörös Ördögök egykori csapatkapitánya, Steve Bruce. - Mindig nagyon kevés pénzből kellett gazdálkodnia, de mindig a top10-ben tartotta az Evertont."

"Győztes mentalitású menedzser és hasonló a munkamorálja Sir Alexéhez. Hozzá hasonlóan egy korszakot és örökséget épített az Evertonnál. Sokáig várt a lehetőségre, bízom benne, hogy megkapja" - mondta Ferguson korábbi segítője, Steve McClaren.

A korábbi kiváló angol válogatott csatár, Gary Lineker szerint Moyes kinevezése logikus kenne, de óriási elvárások lesznek vele szemben.

"Ha David Moyest választják, gratulálok neki, és sajnálni fogom. Hogyan lehet folytatni a lehetetlent?" - nyilatkozta a Unitedet 1972 és 1977 között dirigáló, szintén skót Tommy Docherty.