Manchester United

Levettük a lábunkat a pedálról - Ferguson

A Chelsea Juan Mata 87. percben eleresztett megpattanó lövésével egygólos sikert aratott a már bajnok Manchester United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának vasárnap esti rangadóján. A Vörös Ördögök Rafael 89. percben történt kiállítása miatt tíz emberrel fejezték be a találkozót, ami kisebb vihart kavart, ugyanis a sértett David Luiz először fájdalmas arccal feküdt a földön, majd amikor megtudta, hogy ellenfelét kiállították, nevetésre váltott.

"Luiz könyökkel kétszer is odatartott Rafaelnek. Elég egyértelműen látszik a felvételeken. Rafaelt lekönyökölték, de tudják, mi történik, ha valaki visszavág, mindig ő húzza a rövidebbet" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson a mérkőzés után.

"Nem túl profi magatartás. Megjátszotta magát. Ez sok légiósnál megfigyelhető. Hogy őszinte legyek, nem hinném, hogy Howard Webb látta a szituációt. Inkább meggyőzte őt Luiz reakciója" - füstölgött tovább a skót menedzser.

Ferguson elismerte, csapata messze nem a legjobb teljesítményét nyújtotta, de azért azt is megemlítette, hogy a játékvezető többször a Kékeknek kedvezett döntéseivel. "Levettük a lábunkat a pedálról. Azt hiszem, a Chelsea megérdemelten nyert. Sajnos volt néhány vitatott szituáció, mint mindig, amikor ellenük játszunk, de nem panaszkodom, mert nem voltunk elég jók."

"Kicsit szerencsés góllal nyert az ellenfél, megpattant a labda Phil Joneson. Természetesen a bíró döntései ellenünk voltak. A Chelsea játékosai mindig Webb körül sündörögtek, négyen-öten állandóan ott ólálkodtak."