NHL

A Vadak belekóstoltak a Sólymokba

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának hatodik játéknapján a második mérkőzésen a Chicago Blackhawks a Minnesota Wild otthonában látogatott. A Sólymoknak végül nem sikerült megnyugtató 3-0-s előnyre szert tenniük, mivel a Wild hosszabbításban Jason Zucker góljával megnyerte 3-2-re a mérkőzést, és szépített 2-1-re a párharcban.

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3-2 h.u.

A Minnesota Wildnak az idei playoffban meggyűlt a baja a kapusaival, hiszen az első meccs előtt Niklas Backström sérült le, majd a harmadik összecsapás előtti bemelegítés során Josh Harding kapott egy pakkot a torka környékére Mike Rupptól, de a kapus szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést, és bevethető volt a meccsen.

Zach Pariséék a kései egyenlítő gól ellenére sem rogytak össze, és a hosszabbítás elején eldöntötték a találkozót

Harding végül hozta a védéseket, melyre nagy szüksége volt a Wildnak, még úgy is, hogy a hazaiak 37-26-ra túllőtték a Chicagót. Johnny Oduya révén már korán vezetést szereztek a vendégek, de a Minnesota fordított Pierre-Marc Bouchard, valamint a nyári nagyszerzemény, Zach Parisé találatával.

A Wild csarnokában minden hazai szurkoló alig várta, hogy lefújják már végre a mérkőzést, de Duncan Keith belerontott az ünneplésbe, és alig három perccel a vége előtt egalizált. Jöhetett a második hosszabbításos mérkőzés a párharcban, ami nem tartott sokáig: Jason Zucker kiszorított helyzetből lőtt kapura, ami viszont túljutott Corey Crawfordon, így a Minnesota behúzta a harmadik mérkőzést.

A Chicago továbbra is vezet 2-1-re a párharcban, de ha a következő találkozón is ilyen sok teret enged a Wildnak, könnyen döntetlen állással térhetnek vissza Chicagóba a csapatok az ötödik mérkőzésre.

NHL rájátszás
Főcsoport-negyeddöntők
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3-2 h.u.
   
Korábban:  
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 4-5 h.u.