NHL

Martin Brodeur még jövő év után is játszani akar

  • MD

Martin Brodeur, a New Jersey Devils kapusa már a 41. életévét tölti a következő héten, de egyelőre még nem foglalkozik a visszavonulás gondolatával.

Azt gondolná a laikus néző, hogy Martin Brodeurnek, a New Jersey Devils kapuslegendájának, aki több NHL-es rekordot is magáénak tudhat, az elmúlt idények viszontagságai után elege lett az aktív játéktól, és már a visszavonulásával törődik. Épp ellenkezőleg.

A jövő héten már 41. életévét töltő portás az újságíróknak nyilatkozott a Devils utolsó csapatfotózásán, ahol szóba került, hogy a kapus szerződése jövőre lejár. A francia-kanadai portás azonban nem tartja valószínűnek, hogy a következő lenne az utolsó éve az NHL-ben.

Martin Brodeur addig szeretne játszani, míg élvezi a játékot

"Ez lesz az utolsó év a szerződésemből, és maradjunk ennyiben. Idén, még ha nem is jutottunk playoffba, remekül éreztem magam. Nagyon jó érzés volt, hogy még mindig azon a szinten tudtam játszani, amin szerettem volna, és ha ez így marad, és továbbra is élvezem a játékot, ki tudja, mi lesz?! Egyelőre még nem akarok dönteni erről. Két-három évvel korábban nehezebb volt a döntés. Most azonban tényleg élvezem, hogy minden meccsen van esélyünk a győzelemre, és az edzőim is megkönnyítik a helyzetemet" - nyilatkozta Brodeur, aki a 2007-2008-as idény óta a legjobb mutatóit produkálta 2.22-es kapott gólátlaggal és 90.1%-os védési hatékonysággal.

Azzal Brodeur is tisztában van, hogy két év múlva valószínűleg már egy átmenetbe csöppenne bele a Devilsnél, és valószínűleg egy fiatalabb kapus mentoraként szolgálna a csapatnál. Brodeur még ezzel is kiegyezne, bár most nyáron szabadügynökként a Chicago és a Toronto is megkereste őt hasonló szerepkörrel, amit visszautasított.

"Tudom, hogy idővel elérünk erre a pontra. De nem azért hokizom, mert szükségem van rá, hanem mert szeretem. Tudom, hogy amikor végleg kikerülök a játékból nagyon fog hiányozni."

Hogy mikor érkezik el a visszavonulása ideje, azt még Brodeur sem tudja.

"Egyszer csak elérünk arra a pontra, ehhez kétség sem fér. De ez úgy működik, mint minden más. A kulcs, hogy mások akarjanak itt engem. Nem fogok senkinek sem könyörögni munkáért, abban biztos vagyok. De ha valaki szeretne még itt látni engem, és még én is élvezem a játékot, akkor miért ne folytassam?!"