NHL

A Pittsburgh idegenben is verte a Bostont

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 92. játéknapján került megrendezésre az elhalasztott Boston-Pittsburgh derbi. A találkozót végül többek között Jarome Iginla góljával nyerték a vendégek, aki a hónap elején majdnem a Bruinshoz került. A Devils 6-2-re intézte el a Floridát, a New York Islanders pedig 5-4-re nyert Winnipegben.

Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 2-3

A jégkorong visszatért Bostonba, miután a tegnapi mérkőzést elhalasztották a bostoni merénylő utáni hajsza miatt. A derbi azonban nem csak emiatt szolgált pikantériával. Első mérkőzését játszotta Bostonban Jarome Iginla azok után, hogy a hónap elején egy már rábólintott üzletet megvétózott, hogy a Penguinshez kerüljön végül a Boston helyett.

Jarome Iginla (balra) bunyóval és góllal vette ki részét a győzelemből

A hazai szurkolók fütyültek és huhogtak is rendesen, amikor Iginla a koronghoz ért, de ez nem vetette vissza a kanadai csatár teljesítményét - sőt, góljával el is hallgattatta a közönséget. A Penguins már 3-1-re is vezetett a harmadik harmadban, és a hazaiak végül csak egy gólra tudtak felkapaszkodni.

A Penguins így mindhárom mérkőzését megnyerte idén a Boston ellen, és ezzel bebiztosította a hazai pálya előnyét végig a főcsoportküzdelmek idejére. A Pingvinek még versenyben vannak a liga legjobb mutatójáért a Chicagóval.

New Jersey Devils - Florida Panthers 6-2

Ilja Kovalcsuk végre visszatért a New Jersey Devilshez majd három hét után, és bár maga az orosz csatár nem tudott feliratkozni az eredményjelzőre, a csapattársai megtették ezt hat alkalommal. A Panthers pedig meglepetésre készült, miután az első tíz percben kétgólos előnyre tettek szert, de utána Patrik Elias vezérletével sorozatban hat találatot is jegyeztek az Ördögök.

Elias végül duplával zárt, David Clarkson góllal és gólpasszal tört ki a saját ponttalansági sorozatából, a Devils pedig életben tartotta halvány reményeit a playoffra. Ilja Kovalcsukkal és Martin Brodeurrel idén 14-3-4 a rekordja a Devilsnek, míg nélkülük csupán három meccset nyert a csapat. A Devilsnek a rájátszáshoz mind a négy hátralévő mérkőzését meg kell nyernie, és a New York Rangersnek nem szabad szereznie két pontot a maradék meccsein.

NHL
92. játéknap
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 2-3
New Jersey Devils - Florida Panthers 6-2
Winnipeg Jets - New York Islanders 4-5 szétlövésekkel