Manchester United

Rooney marad, Young szezonjának vége

Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere szerint semmilyen valóságalapja nincs annak, hogy Wayne Rooney az idény végén távozik és a Paris Saint-Germainhez szerződik.

"Úgy hiszem, ebben semmi sincs, ami igaz lenne" - jelentette ki a tréner a csatár esetleges klubváltásával kapcsolatos találgatásokra reagálva pénteki sajtótájékoztatóján, melyen ezután azt kérdezték tőle, miért cserélte le szerdán Rooneyt a West Ham United elleni mérkőzésen. Az edző erre úgy válaszolt, azért őt hozta le és nem a japán Kagavát, mert "nem játszott olyan jól, mint Sindzsi".

Ferguson már a múlt hónapban is kénytelen volt állást foglalni Rooney jövőjével kapcsolatban, akkor szintén azt hangoztatta, hogy a támadó a következő idényben is a United játékosa lesz.

A skót menedzser arról is beszámolt a sajtónak, hogy a városi rivális, Citytől április 8-án elszenvedett 2-1-es vereség alkalmával megsérült Ashley Young számára befejeződött az idény. Hozzátette, elsőre úgy gondolták, hogy két-három hét kihagyás után visszatérhet az angol válogatott szélső, azonban megnézették egy specialistával Young bokáját, s kiderült, hogy a reméltnél rosszabb a helyzet.

A Premier League-ben listavezető Manchester United akár már hétfőn bebiztosíthatja bajnoki címét, amennyiben aznap legyőzi az Aston Villát, a második helyezett Manchester City pedig előzőleg, vasárnap kikap a Tottenham Hotspurtől.

[1229463] 2013-04-22 21:00:00 Manchester United - Aston Villax;