Divízió I-es jégkorong vb

Nincs még vége a vb-nek, bízom az olaszokban - Rich Chernomaz

Magyarország hiába játszott fölényben, 2-1-re kikapott Olaszországtól a budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokság negyedik játéknapján.

Magyar

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz természetesen alaposan le volt törve a balszerencsés vereséget követően.

"Büszke vagyok a játékosaimra, végig küzdöttek - mondta Chernomaz. - Ez volt a negyedik meccsünk, taktikailag remekül játszottunk, jól járattuk a pakkot, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, letámadtunk, minden működött. A harmadik harmadban az olaszok feljöttek és ahogy múlt az idő, egyre több hibára késztettek minket. Nincs még vége a tornának, bízom az olaszok büszkeségében és önbecsülésében. Remélem kemény meccset játszanak szombaton Kazahsztán ellen és arra fognak törekedni, hogy száz százalékos teljesítménnyel nyerjék meg a világbajnokságot."

Ha Olaszország szombaton rendes játékidőben vagy hosszabbításban legyőzi Kazahsztánt, eközben pedig Magyarország nyerni tud Japán ellen, akkor a mai vereség ellenére feljutunk az elitbe.