NHL

Ilja Kovalcsuk nélkül kell talpra állnia a Devilsnek

  • MD

A New Jersey Devils tíz mérkőzés óta nyeretlen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL). Az Ördögök vesszőfutása Ilja Kovalcsuk kiesésével kezdődött, és az orosz csatár egyelőre még nem áll készen a visszatérésre, és könnyen lehet, hogy az idei szezonban már nem is ölti magára a Devils-mezt.

Akik babonásak, azok Martin Brodeur 666. győzelmére akasztják a New Jersey Devils hullámvölgyét, mely már tíz mérkőzés óta kínozza a csapatot. Akik földhöz ragadtabbak, azok egyértelműen Ilja Kovalcsuk hiányát emelik ki a Devils rossz szériájának hátterében, akinek kiesése óta a csapat sorozatban tíz meccset elvesztett.

Az Ördögök csütörtökön a Philadelphia Flyersszel játszanak sorsdöntő mérkőzést, de Ilja Kovalcsuk biztos nem lesz ott a keretben, hogy kisegítse a gárdát. Kovalcsuk többször is leszögezte az elmúlt hetekben, hogy nem akar úgy visszatérni a jégre, hogy nem érzi magát teljesen jól, hiszen sérülten nem lenne annyira segítségére a csapatnak, mint egy másik egészséges csapattársa.

Ilja Kovalcsuk vállsérülése megpecsételte a New Jersey Devils idei szezonját

Pete DeBoer vezetőedző azonban több alkalommal is megjegyezte, hogy a Devils mostani negatív sorozata miatt kénytelen lesz előbb bevetni a csatárát. A Devilsnek azonban már csak hat mérkőzése van hátra, és két újabb vereséggel már a matematikai esélyei is elszállnának a csapatnak a rájátszásra. Ha Kovalcsuk a Florida elleni szombati mérkőzésre nem lesz bevethető állapotban, akkor utána már nem is erőltetné a visszatérését a Devils, és legfeljebb már csak az A-csoportos világbajnokságon láthatnák a nézők ismét jégen az orosz szupersztárt.

Kovalcsuk pedig a tavalyi elbukott döntő után megígérte a szurkolóknak, hogy idén még jobbak lesznek. Jelen állás szerint ő sem lenne egy hiteles időjós.